06.11.2020 | 16:11
В София влизат в сила нови мерки
Въвеждат се зелени коридори" за пазаруване на гражданите над 65 г.

В София се въвеждат допълнителни мерки заради разпространението на коронавируса, обяви кметът Йорданка Фандъкова в профила си във „Фейсбук“.

От него се разбира, че от 7 ноември, събота, се забранява посещението в молове на непълнолетни деца без придружител. Решението на софийския оперативен щаб е обсъдено и с ръководствата на големите търговски обекти.

Друга мярка предвижда „зелени коридори“ за пазаруване на гражданите над 65 г., които да посещават хранителните магазини между 10 и 12 ч. на обяд.

До седмица бившите поликлиники, а сега ДКЦ, трябва да обособят зони за клинични прегледи на хора с грипоподобни симптоми. Екип от лекар, медицинска сестра или лаборант ще извършват преглед и при нужда ще правят кръвни изследвания и антигенен тест. Пациентът трябва предварително да е разговарял с личния си лекар, за да има направление за нужните изследвания.

Фандъкова уверява, че екипи на Общинска полиция и Столичен инспекторат продължават с контрола за носене на маски и спазване на дистанция в търговските обекти и през уикенда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране