15.04.2016 | 0:01
Вальо Топлото сменя крушки в затвора
Бившият шеф на „Топлофикация” стяга контакти, но сериозни задачи не му дават

Бившия шеф на столичната „Топлофикация” Валентин Димитров, известен като Вальо Топлото, който излежава 3-годишна присъда за безстопанственост в особено големи размери, отново работи по специалността си. Ексдиректорът подменя крушките в затвора в Казичене, съобщава „Телеграф”.Димитров се възползвал от полагащото му се по закон право да полага доброволчески труд, срещу който ще напусне по-бързо мястото за лишаване от свобода. Заради дипломата си за инженер той бил назначен за електротехник, съобщиха от затворническото общежитие.

„Работата е лека – стягане на някой контакт, поддръжка на осветлението – да завие някоя крушка по килиите, столовата, канцеларията. Вече ако е нещо по-сложно, се вика специалист, защото е учил нещо, но сложни неща не му се поверяват”, обясниха запознати.

За близо четирите месеца престой в Казичене Димитров спазвал отлична дисциплина и се интегрирал бързо в новата си среда. Два дни на работа зад решетките се равняват на три излежани дни от присъдата. Димитров, обаче, има около година престой в предварителния следствен арест преди да получи присъдата си от 3 години и тя ще му бъде приспадната.

Топлото продължава да не си плаща задълженията за парно към бившия си работодател. Преди да влезе в затвора той висеше с хилядарка, а сега дългът с лихвите му е нараснал на 1318,75 лв., като 111 лв. са за дялово разпределение.

Бившият шеф на „Топлофикация” е осъден за това, че е пръскал парите на общинското дружество за скъпи сирена, джетове и други луксозни глезотии. Негови съседи разказаха, че имал радиатори за парти дори в гаража. Общо за „представителни разходи” той пръснал 325 693,95 лв., които трябва да върне. С част от тези пари си наел „Лексус”, макар дружеството да имало автопарк от 200 служебни коли.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране