08.02.2019 | 20:18
Васил Божков е направил промените в „Левски“
Слух, че Христо Йовов е новият собственик на клуба, принуди изпълнителния директор Павел Колев да "осветли" бившия бос на ЦСКА

„Аз съм назначен от Васил Божков на работа в клуба. Нямам информация, че акциите са прехвърлени на други хора. На този етап съм на работа в „Левски“. Ако Васил Божков ми каже, че няма да е собственик, тогава ще си тръгна. Това ще стори и целият Управителен съвет на клуба, тъй като е напълно нормално. Нашата работа е да извършим одит в клуба и да начертаем стратегия за бъдещето на „Левски“. Нямам информация за прехвърлени акции“.

Това заяви новият изпълнителен директор на футболен клуб „Левски“ Павел Колев пред „Спортал“, след като късно снощи се появи сензационната информация, че досегашният мажоритарен собственик на акциите – Спас Русев, ги е прехвърлил на бившия нападател на отбора Христо Йовов. Така Колев се принуди да обяви публично, това, което се знаеше неофициално – че бившият собственик на ЦСКА Васил Божков се готви да поеме управлението на „сините“.

Според информациите от снощи, Спас Русев е направил рязък завой и е прехвърлил по-голямата част от акциите на Йовов, а други 20% на бившия вратар на тима и настоящ треньор на вратарите в „Левски“ Димитър Иванков.

Информацията обаче принуди Павел Колев да признае, че последните промени в „Левски“ – неговото собствено идване в клуба, смяната на треньора и избирането на нов Управителен съвет, са инспирирани от Васил Божков. По-рано Колев обяви, че няма право да разкрива кой ще е новият собственик на клуба, а всичко щяло да се разбере на Общото събрание, насрочено за 6 март.

Днес Павел Колев разкри също, че дълговете на „Левски“ са за общо 30 млн. лв., като ще се направи бизнесплан да бъдат изчистени от новия собственик – Васил Божков. Миналата година доскорошният финансов директор на клуба – Красимир Иванов, съобщи, че дълговете са 18 млн. лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране