20.05.2020 | 11:44
Божков ще определи новия собственик на „Левски“ чрез анкета
Изборът на феновете вече е направен, обяви шефът на НКП

Реалният собственик на „Левски“ Васил Божков организира анкета във „Фейсбук“ с цел евентуално да бъде определен нов притежател на мажоритарния пакет акции на футболния клуб.

„Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК „Левски“ да бъде определен чрез електронно гласуване?“, написа хазартният бос на официалната си страница в социалната мрежа.

Точно преди седмица установилият се в ОАЕ бизнесмен изпрати притежаваните на хартия от съдружника му Георги Попов 86,6% от акциите на „Левски“, джиросани на името на Бойко Борисов.

За куриер беше избран журналистът Сашо Диков, който направи зрелищен, но неуспешен опит да предаде документите в сградата на МС.

След като министър-председателят отказа да ги приеме, Диков отнесе акциите на ст. „Георги Аспарухов“, където ги връчи на изп. директор на „Левски“ Павел Колев. Оттогава папката с джирото стои в клубния офис на ул. „Тодорини кукли“ в София, а апетити към нея проявяват както редица лица, свързани с историята и настоящето на „сините“, така и незнайни фигури, включително 19-годишен строителен предприемач.

За броени минути след публикуването на анкетата от Божков в онлайн гласуването се включиха хиляди потребители на „Фейсбук“, като броят на участниците расте стремглаво. Към момента силно преобладават отговорите „да“ (80:20%). Крайният срок за подаване на вот е утре в 8:00 ч.

От националния фенклуб (НКП) на „Левски“ обаче реагираха гневно на новата инициатива на Васил Божков. Председателят на НКП Степан Хиндлиян беше категоричен, че феновете вече са направили своя избор и подобно гласуване е ненужно.

„Подигравката с „Левски“ продължава със страшна сила – заяви Хиндлиян пред „Нова телевизия“. – Несериозно е да се продължава да се жонглира с клуба, и то на фона на горчивата чаша, която трябва да изпием, както и на фона на хората, които си дават парите. „Левски“ не е картоф, който да се подава между някакви хора. „Левски“ е в много трудно положение. Всички застанахме зад Наско Сираков. Да го активираш да излезе и да каже, че поема отговорност – това е победа. Той е жива легенда, лицето на клуба, затова мога да кажа, че изборите вече са проведени.“

Заедно с Хиндлиян в студиото на „Нова“ беше и треньорът на баскетболния „Левски ЛУКойл“ Константин Папазов. Той също беше кандидат за акциите на футболния клуб и дори декларира, че е получил уверението на Божков, че джирото ще е тъкмо на негово име.

„Ако г-н Божков е добронамерен и чрез това негово предложение за електронно гласуване смята, че ще бъде избран най-достойният, да погледне от това, че ние нямаме време – заяви Папазов. – Аз не страдам от това, че съм излъган, тук става въпрос за „Левски“. Затова използвам да се обърна към него и да го помоля да не бъде коравосърдечен. Не се чувствам излъган, радвам се, че съм бил част от тази идея. Опита се и се подигра с институцията министър-председател на гърба на „Левски“, което мобилизира още повече левскарите. Сега искам да го помоля да не се подиграва с тях. Нека даде шанс на Наско Сираков и после ако има някой по-достоен, да направим избори.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране