07.05.2016 | 0:01
Вижте защо бананите с кафяви петна са полезни
Средно един банан има 110 калории, богат е на калиум, манган, витамин B6 и C

Избягвате бананите с кафяви петна на щанда в магазина, смятате че те са ясен знак, че плодът е на път да не е годен за консумация – точно обратното! Японски учени са доказали, че бананите с кора с черно-кафяви петна съдържат съставка, която унищожава туморните клетки.

Нещо повече колкото по-тъмна и покрита с петна е кората, толкова са по-силни антикарцегонените съставки на банан. Сред неподозираните ползи на вкусния плод и е чудотворната му помощ в борбата с махмурлука. Винаги, когато сте прекалили с питиета може да разчитате на банана като съюзник в борбата с главоболието.

Средно един банан има 110 калории, богат е на калиум, манган, витамин B6 и C. Не съдържа холестерол и мазнини, а пасиран може да служи като заместител на маслото. Доказано е, че е по-добре да консумираме един банан, вместо сладка енергийна напитка. И с това не се изчерпват полезните свойства на тропическия плод -лекарите съветват консумация на един банан преди лягане за по-добър сън.

Ежедневното похапване на този плод помага и за засилване на имунитета, което е особено важно в периода на настинки, вируси и грипове. Ако искате да подсилите имунната си система преди времето сериозно да е захладняло вижте тази бърза и здравословна рецепта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране