29.06.2020 | 0:59
Властта клекна пред феновете
12 000 души ще гледат финала за Купата на България в сряда между ЦСКА-Сф и Локо Пд

Правителството пак клекна пред феновете, като реши да пусне 12 000 души на финала за Купата на България в сряда между ЦСКА-Сф и Локо Пд. Така властимащите погазиха собствените си разпоредби, защото дни по-рано ограничиха привържениците да са по най-много 1000 души в сектор – т.е. 4000.

Било счетено, че ст. „Васил Левски“ е достатъчно голям и противоепидемичните мерки ще се спазват и затова се върнаха на вариант за запълване на 30% от капацитета. Това обаче досега почти не се случва, като привържениците се събират на големи тълпи в секторите.

Сега властта се наведе, защото „червените“ фенове заплашиха, че няма да стъпят на стадиона. А решението беше обявено на странен брифинг именно на тревата на Националния стадион. Също така твърди гаранции, че струпвания няма да има, така и не бяха получени. „Нека хората се съобразяват с предписанията на специалистите. Ние бяхме една от малкото държави, в които бяха допуснати хора на стадионите.

За съжаление, мерките не се спазват в по-голяма част от времето“, призна спортният министър Красен Кралев.

Зрителите по трибуните ще бъдат разположени според разпоредбите, като билетите в системата на нашия партньор за продажба EVENTIM са отпечатани през ред и през едно място. На стадиона ще бъдат отворени максимален брой блокове, съобразено и с органите на реда, а на всички входове зрителите ще получат предпазна маска като сувенир от финалния двубой.

Отборът на ЦСКА-София получава три хиляди билета за сектор „А“ на цена 20 лева и три хиляди билета за сектор „Г“ на цена 12 лева. По настояване на „армейците“, клубът сам ще извърши продажбата и дистрибуцията на своите пропуски.

Локомотив Пловдив получава три хиляди билета за сектор „В“ на цена 20 лева и три хиляди билета за сектор „Б“ на цена 12 лева. Специално за пловдивчани билетите ще се продават на касата на EVENTIM пред сградата на Общината и в Информационен център „Старинен Пловдив“.

Заради ограничения брой зрители на този етап системата на EVENTIM за онлайн продажба няма да бъде отваряна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране