19.02.2021 | 11:20
Заводът за асансьори от „Осемте джуджета“ е разграбен и предаден за скрап
Не е ясно кой е изнесъл техниката

Фабриката за асансьори на бизнесмена Илия Златанов, който твърди, че е бил изнудван от бившия следовател Петьо Петров, е била разграбена. Машините са нарязани и предадени за скрап, бявиха във фейсбук самият Златанов и адвокатът му Грета Ганева.

Става дума за втората производствена база на предприятието „Изамет“. Тя се намира в София, в района на Гара Искър. Другият завод е в Дупница. Не е ясно кой е изнесъл техниката. Според Ганева и тази фабрика е била охранявана от фирмата „Делта Гард“. По думите ѝ те са напуснали сами, защото не са имали правно основание, на което да останат. Не е търсена помощ от институции.

Вероятно си мислите, че веднага сме сезирали полиция, прокуратура и пр. Преди години, това щеше да е първото, което щях да предприема. Вече пазя клиентите си от тях. Разбирате ли до къде сме стигнали?„, написа тя във фейсбук.

Златанов е в чужбина от миналата година. Той твърди, че е бил заплашван и изнудван от бившия следовател Петров и хората около него, които пък се ползвали с протекцията на висши прокурори. Златанов казва, че е потърсил помощш от Петров, защото бил в конфликт със сина си. Бившият следовател обещал да му помогне, но след това започнал натиск за прехвърляне на фирмени дялове и заплахи.

Бизнесменът казва, че с помощта на прокуратурата жената на Петров – Любена Петрова – му е отнела около 35 килограма злато.

Историята бе разказана от „Антикорупционния фонд“ миналата година. Пред тях Златанов обясни, че Петров правел срещите си в ресторант „Осемте джудета“ на ул. „Шандор Петьофи“ в столицата.

Според Ганева всичко от базата на Гара Искър е изнесено. Тя публикува снимки, на които се виждат отворени каси, разхвърляни офиси, пуст двор и празни кашони.

Всичко беше изнесено. И шкурките даже. Чиста проба вандалщина! Без нищо да се бута, може успешно да мине за декор за филм за война„, написа тя.

Според нея фабриката няма как да работи, а щетите в момента се пресмятат, защото става дума за много скъпи машини.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране