07.09.2019 | 6:33
Жалко! Гришо се бори мъжки, но отпадна
Българинът елиминиран от Медведев

Първата ракета на България Григор Димитров игра много борбено в полуфинала на US Open срещу руснака Даниил Медведев, но въпреки това загуби с 6:7 (5), 4:6, 3:6, прощавайки се с исторически първи финал от надпреварата. Самото участие на хасковлията на този етап от надпреварата бе историческо, а с него той успя да възвърне позициите си в световната ранглиста, където отново ще е в топ 25.

Днес Гришо бе напълно равностоен през целия двубой, но съперникът успя да накаже и малкото му грешки, с което стигна и до триумфа. На 1/4-финалите Димитров елиминира легендата Роджър Федерер, а Медведев се справи със Стан Вавринка.

Иначе това бе трети полуфинал от „Големия шлем“ за Гришо след тези на „Уимбълдън“ през 2014-а и Australian Open през 2017-а. Ако се бе класирал за последния двубой от надпреварата, родният спортист щеше да се превърне в първия българин, достигал финал на сингъл в турнир от „Шлема“.

Успехът за световния номер 5 означава първи финал на турнир от „Големия шлем“. В него той ще срещне победителя от двубоя Рафаел Надал – Матео Беретини, които стартират веднага след този мач.

Днешният мач пък бе трети между двамата тенисисти, а след нея Медведев вече води с 2:1 победи срещу хасковлията.

ПЪРВИ СЕТ
Началото на двубоя не бе добро за българина, който бе пробит още при първото си подаване. Последваха колебания и при сервиса на Медведев, но Гришо не се възползва от брейкпойнта, който имаше. Димитров изравни играта и при второто подаване на руснака получи шанс за пробив и се възползва. Двубоят продължи доста равностойно и двамата влязоха в тайбрек. В него българинът започна добре и поведе с мини пробив и 2:0, но световният номер 5 показа здрави нерви и с два поредни пробива направи 4:2. Гришо успя да върне единия мини пробив, но при следващото си подаване отново бе пробит. След поредица от пробиви в крайна сметка Медведев спечели със 7:5 при сервис на българина, за да поведе с 1:0 сета.

ВТОРИ СЕТ
Гришо стартира много добре втория сет и след силна игра осъществи ранен пробив. За съжаление обаче при своето първо подаване във втората част българинът показа много слабости и брейкът бе върнат мигновено. Последва силен първи сервис на Медведев и той дръпна с 2:1. В следващия си сервис Димитров отново не бе напълно концентриран и след два брейкпойнта руснакът поведе с 3:1. В петия гейм световният номер 5 показа слабости и позволи на българина да поведе с 40:0, за наше съжаление Медведев се отърси бързо и стигна до 40:40, но Димитров отново показа силна игра и успя да направи поредния пробив в сета, намалявайки на 2:3 пасива си. В последвалия гейм Димитров игра много стабилно и успя да го вземе без особени проблеми за 3:3. В седмия гейм руснакът не сгреши на своя сервис и поведе с 4:3. Гришо също не се затрудни в осмия гейм и го спечели с комфортното 40:15. Следващото подаване на руснака не бе никак леко и след дюс и няколко предимства за него той в крайна сметка го спечели, за да поведе с 5:4. Хасковлията бе зтруднен максимално в следващия гейм и на няколко пъти имаше предимство, но не успя да се възползва, а това осигури страхотна възможност за Медведев, който реализира първия си сетбол за 6:4.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част стартира изключително позитивно за Медведев, който стартира със спечелен сервис на 0. Отговорът на Димитров бе повече от добър и той спечели своето подаване със същия резултат, правейки 1:1. В следващия гейм съперникът на българина показа слабости, но въпреки това успя да си вземе подаването, повеждайки с 2:1. Във второто си подаване Гришо не показа добър първи сервис, а това бе добре дошло за руснака, който стигна до 3:1 след пробив. Последва изключително силен сервис на Медведев, който без особени проблеми затвърди пробива и дръпна с 4:1. В шестия гейм българинът се посъвзе и успя да намали на 4:2 след комфортно взет гейм на 15. Руснакът стартира силно подаването си в седмото разиграване, но впоследствие изпита известни трудности, които не продължиха обаче дълго и той все пак триумфира с 40:30, повеждайки с 5:2 в сета. В следващото си подаване Гришо изпита сериозни трудности и дори му се наложи да спасява два мачбола, с които обаче се справи безупречно, за да намали в крайна сметка на 3:5. В крайна сметка руснакът получи шанс да сервира за мача и го стори безупречно, печелейки с 40:15 подаването си за крайното 6:3 в сета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране