17.11.2018 | 0:01
Чандъров сменя Русев в Левски
Левски ще има и нов генерален спонсор в лицето на Националната лотария

Сериозни промени на най-високо ниво ще има в Левски от началото на 2019-та година и на „Герена“ ще има изцяло нова управа. Сегашният собственик на клуба Спас Русев ще се оттегля и мястото му ще заеме строителният предприемач Румен Чандъров, който ще бъде и акционер.

Левски ще има и нов генерален спонсор в лицето на Националната лотария, която е собственост на бившия президент на ЦСКА – Васил Божков. По предварителна информация, компанията ще осигурява близо 6 млн.лв. на сезон за бюджета на „сините“. Договорът със сегашния основен спонсор „Виваком“ няма да бъде прекратен, като мобилната компания ще продължи да бъде част от клуба, но логото вече няма да бъде върху екипите на отбора.

За да се случат промените обаче, трябва да се реши и бъдещето на друг отбор от Първа лига – Септември София. Тимът е собственост на Румен Чандъров, а в него тренират повече от 400 деца. Неяснотата около бъдещето на отбора е единствената пречка към момента бившият собственик на Ботев Пд да не е дал зелена светлина за сделката със „сините“.

„Публична тайна е, че съм привърженик на „сините“ и обичам Левски, но категорично искам да кажа, че към момента за мен няма тема, свързана с акциите на клуба. Не съм получавал предложение да купувам акции от Левски. Затова и нямам какво да кажа по тази тема. Ако такова предложение бъде направено, то тогава бих могъл да коментирам“, заяви Чандъров пред Агенция Блиц.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране