19.11.2018 | 0:01
Първан Симеонов: За мен всичко, което се случва в последните седмици, е манипулирано от ДПС
Те отдавна натискат Бойко Борисов да се освободи от „Обединени патриоти“ и те да влязат във властта на тяхно място

Политологът Първан Симеонов и социологът Ивелина Славков коментираха пред Нова телевизия случващото се в страната.

„Всичко, което се случва в последните седмици е манипулирано от ДПС – анализира политологът Първан Симеонов. – Те отдавна натискат Бойко Борисов да се освободи от „Обединени патриоти“ и те да влязат във властта на тяхно място. За мен се работи по този план. Може и да греша, но така виждам нещата. Виждаме в последните месеци как се подават оставки – късане на ризи, дебати. Въпросът е какво следва? Ако на мястото на Симеонов застане човек, който е критичен към ДПС, промяна ще има. Възможно е дори и да няма нов вицепремиер, както намеква Волен Сидеров.

Сега, ако си представим Валери Симеонов в парламента заедно с Волен Сидеров, ако не се измисли нещо ново, ще е трудно. Всяка власт напоследък се самоуспокоява, като казват, че знаят кой организира протестите. Когато има ниша, кой да организира протестите ще се намери. Протестът на майките бе доста справедлив, за мен. Не се говори така, както Валери Симеонов го направи“.

„Искането на оставки преминава през дадена ситуация – каза социологът Ивелина Славкова. – Самият Бойко Борисов каза, че ще има още рокади. Определено ще има размествания. Очаквам сега скандали в парламента след връщането на Валери Симеонов там. За „Обединени патриоти“ трябва да е ясно, че съществуващата конфигурация няма как да се случва по този начин. Прави впечатление, че протестите имат три елемента. Хора, които казват, че правителството трябва да си върши по-добре работата, други искат смяна, а трети са с конкретни искания“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране