14.10.2015 | 0:02
10 дни търсят удавен младеж в язовир “Искър”
Приятели водолази помагат на почернения баща да издирва тялото

Отчаян баща издирва свидетели на трагедията, при който 30-годишният му син Валентин Джелепов падна в язовир “Искър” между Щъркелово гнездо и комплекс “Камелот” и потъна безследно на 4 октомври.

На 4 октомври младият мъж отива със своя приятелка да зазими лодката си. Правят си разходка из язовира и привечер, връщайки се към базата, Валентин вижда, че въже е паднало от лодката и може да се омотае около витлото. Прибира го, но вероятно се е подхлъзнал и пада във водата. Не умее да плува добре и потъва. В този момент на помощ пристига мъж на 30-40 г. с гумена зелена лодка, но не успява да открие Валентин.

Бащата Георги Джелепов издирва този човек, както и други свидетели, за да помогнат с приблизителното локализиране на мястото на инцидента. Иначе откриването на тялото на сина му е почти невъзможно. Разчита на помощта на близки и познати водолази, за да намерят Валентин. В акцията са се включили 3-ма водолази от Гражданска защита и хора от БЧК. Но с толкова малък екип търсенето засега не дава резултат. “Разполагаме само с ден-два, за да го открием, след това не се знае накъде ще го отнесе течението”, призова за помощ бащата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране