29.04.2016 | 9:25
200 000 коли се изнасят от София за празниците
За сигурността на пътя ще бдят над 180 екипа на пътна полиция

Започва голямото празнично пътуване. Очаква се най-интензивно да бъде движението точно днес, петък, 29 април, съобщават БГНЕС и Дарик.Традиционно, хиляди ще напуснат столицата и големите градове, заради което се очакват задръствания и засилен трафик в цялата страната. Очакванията са над 200 000 автомобила да напуснат само София.

Най-натоварено ще бъде движението на изходите на столицата, по магистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”, както и по главния път София – Кулата. За сигурността на пътя ще бдят над 180 екипа на пътна полиция. Те ще трябва да регулират трафика в час пик по натоварените артерии.

Шофьорите, които ще поемат по магистрала „Хемус”, трябва да имат предвид, че трафикът там се извършва само в изпреварващата лента, поради констатирана вчера повреда на конструкцията на виадукта при км 41+400 – между тунелите „Ечемишка” и „Топли дол”. Временно се ограничава движението в аварийната и активната ленти в участъка от 40-ти до 42-ри км в платното за Варна.

Участъкът е сигнализиран и ще бъде наблюдаван от екипи на пътноподдържащата фирма. В празничните почивни дни се въвежда и ограничение за тежкотоварни автомобили. Те влязоха в сила още от 16.00 часа днес. На 2 май, когато се очаква хората да се прибират към големите градове, ограничението ще бъде от 14.00 до 20.00 часа. През следващата седмица ограниченията ще бъдат в сила от 16.00 до 20.00 часа на 5 май и от 14.00 до 20.00 часа на 8 май. Отново ще бъде създадено и двупосочно движение при Владая, за да се улесни движението.

За Великден официалните почивни дни са четири – 29 и 30 април, 1 и 2 май, но много хора вече са взели отпуск и сливат ваканцията с предстоящата почивка за 6 май – петък. Поради тази причина голямото прибиране се очаква да бъде в уикенда на 7 и 8 май. От Агенция “Пътна инфраструктура” препоръчват на шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват указанията на пътните полицаи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране