14.04.2015 | 16:44
25 г. затвор за културиста, убил жена си край гробище
Емил Скорчев поиска да го осъдят на смърт

25 години затвор получи културистът Емил Скорчев, който уби по особено мъчителен начин съпругата си Керанка край варненското с. Тополи. Престъплението стана на 21 септември м. г. край гробищата на близкото до морския град селище, а делото се гледа по съкратената процедура.

Варненският окръжен съд произнесе доживотна присъда, но заради съкратено съдебно следствие, признание на вината и отказ от събиране на доказателства тя се редуцира с 1/3 и стана 25 години при първоначален строг режим. 33-годишният мъж трябва да изплати и 150 000 лв. кръвнина на майката на Керанка и още около 12 000 лв. такси и хонорари.

Емил и Керанка живеели в добричкото село Поручик Гешаново при бабата на подсъдимия, която починала в началото на 2014 г., съобщи „Дарик“. За да продължат да получават пенсията й, която била единственият им източник на доходи, двамата заровили тялото й в мазето и изтеглили 42 000 лева от сметката й.

Във фаталния ден съпрузите събрали багажа си, натоварили го в микробус „Нисан“ и пристигнали във Варна. На път за Тополи, където трябвало да посетят гроба на бащата на Емил, трупаното през последните месеци напрежението между тях ескалирало. Керанка заявила, че желае да прекрати този начин на живот и да напусне съпруга си. Той първо започнал да си реже вените.

Жената избягала от автомобила, но Емил я догонил и започнал да я удря. Продължил побоя, но вече ударите били с нож. Той й нанесъл 12 прободно-прорезни рани по шията, гърдите, корема и ръцете.

По-рано на процеса днес в последната си дума Скорчев най-изненадващо поиска смъртна присъда и каза, че не заслужава да живее, съобщи „Варна утре“. Той не спря да рони сълзи в съдебната зала и каза, че животът за него е свършил.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране