27.09.2015 | 16:32
70 хиляди пяха със Слави и Ку-ку бенд
Злобарите на ДПС млъкнаха

70 000 фенове пяха “Мила Родино” със Слави Трифонов и Ку-ку бенд под дъжда на националния стадион “Васил Левски”. Дългооочакваният концерт стартира с пищна заря. “Заради вас го правим! Без вас сме нищо! Заради вас си струва да живея! – взриви Слави трибуните.

Близо 1000 души екип – германци, българи и руснаци, – бяха подготвили невероятна сцена и озвучение, каквито си позволяват най-големите групи в света. Такъв ентусиазъм не съм виждал, а съм участвал в подготовката на над 80 концерта, сподели пред Фрог нюз германският инженер Дитер Дигермаер.

Всички опити на пеевските медии и футболни акитки да саботират концерта бяха попиляни още часове преди да прозвучи първата песен. То не бяха съобщения, че вратите на стадиона са затворени, че ще има сблъсъци и пр. Освиркванията на група неиндифицирани младежи с качулки бяха заглушени за секунди от скандиранията на феновете. Развяваха се български знамена, а десетките хиляди зрители пееха всяка песен с пълен глас. Не ги спря дъждът, нито хладното време.

По време на песента “Жива рана” Георги Милчев – Годжи се разплака ръзвълнуван. Публиката поде текста, а басистът благодари и призна, че това е най-хубавото нещо, което му се е случвало през живота.

ора от цялата страна бяха дошли с автобуси и влакове за концерта. Имаше и стотици, върнали се от Германия, Великобритания, Франция, Испания… Фенове  от Македония, Сърбия и Гърция. Най-голяма беше агитката от Плевен. Тя скандираше и пееше през цялото време, а повечето градски на Слави развяваха и родния трибагреник.

Периодично се чуваха и политически скандирания, призоваващи към смяна на статуквото и премахване “режима на Шиши” и “диктатурата на прокуратурата”. “Много сме – силни сме” – скандираха под дъжда хиляди.

Малката Крисия изпя “Моя страна, моя България” на Емил Димитров и взриви стадиона. Разплака се Слави, целият му екип бе на крака, вееха се хиляди знамена.

Стадионът е бил пълен за последно през 1994 г., когато посрещахме “златните момчета” от Световното първенство по футбол в САЩ. Но тогава бяха към 45-50 хиляди. Сега имаше поне двайсетина хиляди отгоре, коментира дългогодишен служител та стадиона.

Най-смешни са пеевските медии, които ПИК дори и по време на концерта писаха, че Слави се е “изгаврил” с феновете. Няколко часа по-късно, обругателите, начело с ПИК бяха принудени да признаят успеха на Дългия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране