16.03.2016 | 0:01
708 души са загинали на пътя през 2015 г.
Ранените при катастрофи за миналата година са общо 8971, като това е с 331 повече от тези през 2014 година

През 2015 година 708 души са загинали при инциденти на пътя. През 2014 г. смъртните случаи на пътя са били с 48 по-малко. Това съобщи началникът на “Пътна полиция” комисар Бойко Рановски по време на заседание на транспортната комисия към парламента, в рамките на която се проведе дискусия за гонките.

Ранените при катастрофи за миналата година са общо 8971, като това е с 331 повече от тези през 2014 година. Тежките катастрофи също са се увеличили. За миналата година те са 7225 тежки катастрофи, което е с 205 повече от предходната година.

Рановски съобщи, че за 31 места в страната МВР има данни, че там редовно се провеждат незаконни гонки. По думите му са били предприети много мерки, дадени са били указания във всички областни дирекции. “От разпорежданията, които започнаха през пролетта, в дирекциите постъпват много сигнали за провеждане на гонки, които не се пцотвърждават”, коментира той. Основният проблем, с който се сблъскват полиаите при отработването на сигналите, е че при пристигането на място се оказва, че има събрали се множество хора, но няма състезания. Като пример за място, където традиционно са се провеждали гонки, комисар Рановски посочи бившото летище в Кърджали, което по думите му събирало хора от цяла Южна България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране