19.08.2015 | 18:45
8 души са ранени при катастрофа край Сапарева баня
Няма сериозно пострадали и с опасност за живота
8 души са ранени при катастрофа, станала около 15 часа на пътя Паничище-Сапарева баня. При спускане по стръмния път шофьорът е изгубил контрол над управлението на микробуса, който излязъл от платното и се обърнал. След подаден сигнал на тел.112 на мястото на произшествието били изпратени три линейки от Спешното отделение в Сапарева баня и от Дупнишката болница.

Всички пътници, които са били жени, и водачът са закарани в Спешния център в Дупница за медицински прегледи. Няма сериозно пострадали и с опасност за живота, казаха дежурните лекари от Спешния център в Дупница.

По първоначална информация, пострадалите са участвали в празника на танца “Паневритмия” на дъновистите тази сутрин на Седемте Рилски езера и се прибирали.  23-ма души са загинали, а 222-ма са ранени при 172 тежки пътно-транспортни произшествия само през седмицата от 10 до 16 август, съобщиха от МВР.

Анализът на Пътна полиция показва, че превишена скорост, шофиране без правоспособност или след употреба на алкохол остават най-честите нарушения на водачите, респективно – причини за пътно-транспортни произшествия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране