15.05.2016 | 18:07
АБВ узакони излизането си от властта
Партията прекръсти конференциите си на конгреси

АБВ подпечата и прошнурова излизането си от властта вече официално – с решение на най-висшия форум, националната конференция.

Единодушно бе приета резолюцията на партията: „За ново качество на политическия живот, за нов хоризонт пред България“. В документа е записано, че се преустановява участието на АБВ в изпълнителната  власт и нейните представители да се оттеглят от заеманите постове. Втора точка е стартирането на незабавни консултации с максимално широк кръг леви, центристки и патриотични сили за издигане на кандидатура, която да е алтернатива на сегашния модел, образ и политическото поведение на президентската институция. Решението вече всъщност е на конгреса на АБВ, тъй като делегатите на Втората национална конференция гласуваха занапред да наричат форумите си конгреси.

АБВ излиза от властта вече официално пет дни след решението на тясното партийно ръководство и след хвърлянето на оставките на техните вицепремиер, зам.-министри, областен и зам.областни управители. Неефективно управление и слабо правителство бе основният мотив, изтъкнат от лидера Георги Първанов в политическия му доклад днес, който не подмина и липсата на политически диалог и чуваемост в управляващата коалиция през последната година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране