27.01.2019 | 10:29
Адвокат трепери от баба, че ще дойде с голям бастун и три здрави момчета, за да го пребие
Мелодрама се вихри в съда в Пловдив

Мелодрама се вихри в съда в Пловдив. Куриози в „отправени закани за живота и здравето“ с бастун, респектиращи обидни думи от сорта на „дебел старец“ и редица цветущи епитети, са причината една баба да застане в ролята на подсъдима пред пловдивските магистрати, разказва Traffic News. Другото главно действащо лице е адвокатът на бившата ѝ снаха, който е и тъжител в производството. Адвокат Румен Р. подал жалба и иск за обезпечение, за това, че бабата го заплашила по телефона с побой чрез репликите, че „ще дойде с голям бастун и три здрави момчета, за да го пребие“.

Отделно се хвърля обвинение и за нанесени обиди по време на същия разговор с репликите: „параноик“, „страхливец“, „…“, „дебел старец“, „нещастник“, „…“ и „некадърен адвокат“. И по двете обвинения бабата е оневинена, но по-интересното е как се стига до тук. Нейният син и жена му имат две деца – дъщеря на 11 години и син на 9. Отношенията между двамата обаче се усложнили и се стигнало до раздор, последван от съдебни претенции. Въпросният адвокат води граждански дела от името на бившата жена на сина на бабата.

Преди няколко месеца, в разгара на есента, бабата белила чушки със своя приятелка, която ѝ била на гости. Двете жени се разговорили за несгодите на семейния живот, а бабата споделила на своята съратничка, че изпитва големи притеснения за внуците си. Проблемът бил, че майка им, според нея имала близки взаимоотношения с адвоката си. По-малкото от децата споделило на бабата, че сестричката му получавала подаръци от адвоката и го наричала „бебчо“. Двете жени обсъдили обстоятелствата и… взели решение бабата да се обади на адвоката, за да говори с него. Речено, сторено. Тя набрала адвоката и провела разговор с него, посветен на децата. Според бабата, не след дълго адвокатът ядосано ѝ затворил телефона и повече, въпреки опитите си, тя не успяла да се свърже с него.

Коренно противоположна версия обаче има адвокатът, който на база този разговор пуснал жалба за отправени закани за живота и здравето му и за обида. Разпитани по делото са двамата главни герои в случката, стажант в кантората на адвоката, още един адвокат, снахата и приятелката на бабата, като единствено показанията на последната са били кредитирани от съда. Много удобно се оказало, че стажантът в кантората бил там по време на разговора, а адвокатът бил пуснал телефона на високоговорител.

Колегите на „заплашения“ споделят, че след тази случка той започнал да заключва кантората си, като споделил, че трудно спи вечер, и даже го изпращали до дома. Магистратите обаче изключват показанията, тъй като приемат, че стажантът е в положение на зависимост от адвоката и… показанията му не биха били много меродавни. На другите разпитани адвокатът сам разказал за разговора, което ги прави непреки свидетели и ненадеждни по отношение на обективните обстоятелства.

От друга страна приятелката на бабата била много последователна в изказаното и по нейните показания категорично не е имало подобни реплики по време на телефонния разговор.

Така настоящият епизод от сагата приключа, ала в доказателствата по делото са приложени редица „сигнали и жалби и от двете страни до кого ли не“, така че… най-вероятно се очаква касово продължение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране