11.04.2015 | 0:40
Алкохолик уби приятелката си – ревнувал я от кучето
Стоимен пребил до смърт и Диана след здрав запой, твърди, че му изневерявала с лабрадора

39-годишен мъж от София пребил до смърт жената, с която живеел, защото я ревнувал от кучето им. Убийството било извършено във вила на семейството в с. Щърково, съобщиха от полицията. Стоимен Д., който от години имал проблеми с алкохола, е арестуван в София, където се криел в дома на баба си. Престъплението е разкрито след обаждане на възрастната жена на тел. 112. Бабата съобщила, че внукът ѝ пристигнал при нея неадекватен и твърдял, че приятелката му Диана Х., на 49 г., е застреляна в главата с два куршума от маскирани мъже, които говорели немски, в къщата ѝ в Щърково.

Внукът разказал, че ден преди това с Диана и любимото им куче лабрадор отишли в Щърково да почиват. Маскираните нахлули вечерта и без обяснение застреляли жената. След убийството Стоимен оставил мъртвата да лежи на стълбите на къщата и избягал.

Веднага след съобщението започнало издирване. Диана била открита от полицаите полужива заради жестокия побой. Основните наранявания били в главата, което довело до масивни кръвоизливи. Въпреки направената животоспасяваща операция в сряда жената е починала.

Извършената аутопсия показала, че причина за смъртта са травмите от побоя. Били открити и стари следи от насилие. На местопрестъплението в Щърково криминалистите са открили голямо количество празни бутилки от алкохол. Според местни от къщата се чували пиянски скандали, а за двамата софиянци знаели, че са алкохолици.

След издирване Стоимен Д. е задържан от столични полицаи пред дома на баба си. Той е направил пълни самопризнания, като заявил че видял приятелката си да се сношава с кучето им. Това го вбесило и я пребил до смърт. След това си тръгнал към София. Задържаният е син на известни лекари в София.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране