13.04.2016 | 0:01
Арестуваха Петър Низамов
Той е задържан за 24 ч. за съучастие в "граждански арест"

Авторът на последното скандално видео с арест на трима нелегални в Странджа Петър Низамов вече е арестуван. Той е задържан за 24 ч. за съучастие в “граждански арест”. Предстои да му бъде направено разпознаване, след което ще му бъде повдигнато обвинение за противозаконно лишаване от свобода по разследването на прокуратурата в Малко Търново.

Граждански арест няма и не може да има, категоричен бе вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Той подчерта, че всички действия, като “лов на бежанци”, ще бъдат преследвани от прокуратурата с цялата тежест на закона. Вече са идентифицирани част от лицата, които са участвали в задържането на чужденци край река Резовска. Успяхме да локализираме мястото, където са задържани бежанци, мястото, където спрямо тях е упражнено насилие, както и мястото, където впоследствие те са били открити от органите на “Гранична полиция”, обясни той. По случая работи районната прокуратура в Малко Търново.

“Досъдебното производство се води за противозаконно лишаване от свобода. Искам да повторя още веднъж: едно е съдействието на полицията, едно е гражданското задължение на всеки от нас. Опитите на някой да се прави на гранична полиция, на криминална полиция или на каквото и да било друго са откровена форма на нарушаване на закона. Те са престъпление и ще бъдат преследвани като такова”, категоричен е главният прокурор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране