12.04.2019 | 9:22
Арсенал и Челси с крачка към полуфиналите в Шампионска лига
"Топчиите" треснаха Наполи

Арсенал срази у дома Наполи с 2:0 в очаквания с голям интерес интерес първи мач помежду им от 1/4-финалите и наорави голяма крачка към следващата фаза на Лига Европа. Аарън Рамзи (14) вкара първия гол, а десет минути след това Калиду Кулибали си вкара автогол.

„Артилеристите“ решиха всичко в своя полза още през първата част, когато паднаха и двата гола. Първо уелският халфът Аарън Рамзи (14) се разписа след асистенция на Мейтланд-Найлс при перфектна контраатака, а в 25-ата минута Калиду Кулибали си вкара автогол шут на Лукас Торейра и рикошет. Домакините бяха по-активни и до края на мача, но не реализираха други попадения, след като пропуски направиха Рамзи, Начо Монреал и Мейтланд-Найлс.

Играчите на Карло Анчелоти дори не загатнаха за класата си и почти не затрудниха своя противник. В 52-ата минута гостите стигнаха до попадение, но то бе правилно отменено заради засада на Инсиние.

Победителят от този сблъсък ще има за съперник на полуфиналите спечелилия от испанския сблъсък Виляреал – Валенсия. В първия мач „прилепите” спечелиха с 3:1 като гости.

Голямата сензация този сезон Славия (Прага) загуби у дома от Челси с 0:1 в първия мач помежду им от 1/4-финалите в Лига Европа. В миналия кръг чехите елиминираха Севиля, а сега се опитаха да се противопоставят на „сините“ и ги затрудниха максимално, но в края Маркос Алонсо (86) донесе успеха за английския гранд.

Домакините започнаха по-добре и пропуски последователно направиха Симон Дели и Петр Севчик. След това в 25-ата минута Челси пропусна страхотна възможност да поведе в резултата, след като Вилиан шутира, но топката срещна напречната греда на вратата. До края на първото полувреме нито един от двата отбора не успя да създаде опасно положение.

След почивката гостите промениха начина си на игра и застрашаваха по-често противниковата врата. В 60-ата минута Вилиан центрира от корнер в наказателното поле на Славия и Антонио Рюдигер отправи много опасен удар, но вратарят Коларж спаси. Секунди по-късно стражът на чехите се намеси решително и срещу излезлия сам срещу него илиан

Славия имаше прекрасен шанс да вкара гол в 69-ата минута, когато Траоре шутира от дъгата на наказателното поле, но Кепа Арисабалага изби в корнер, както направи и след това в 80-ата минута при удар на Борил.

Челси стигна до победата след комбинация между Вилиан и Маркос Алонсо, при която бразилецът сложи топката на главата на испанеца, който я насочи във вратата за крайното 0:1.

Така Челси взе аванс от един гол преди реванша на „Стамфорд Бридж“ след седмица. Победителят от тази двойка ще срещне на полуфиналите Бенфика или Айнтрахт (Франкфурт). „Орлите“ от Лисабон спечелиха с 4:2 в първия мач на свой терен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране