19.12.2019 | 3:25
„Астън Вила“ не показа милост към децата на „Ливърпул“
Уникалната ситуация сложи край на мечтите на „Ливърпул“ да спечели Купата на английската лига

Уникалната ситуация сложи край на мечтите на „Ливърпул“ да спечели Купата на английската лига. Докато титулярите бяха в Доха на световното клубно първенство и на повече от 5000 км разстояние, юношески тим на „червените“ излезе в четвъртфинал на турнира срещу „Астън Вила“. С 19 години и 182 дни средна възраст и след час игра статистиката сочеше – повече владеене на топката от тийнейджърите, повече удари, повече корнери. Но… резултатът бе 0:4. Накрая мачът завърши 5:0 за „Астън Вила“.

Доста грешки направи младият „червен“ вратар от Ейре – Каоймхин Кеълър. А мачът засили дискусиите в Англия дали Юрген Клоп не трябваше децата в Катар, а да играе с титулярите в Бирмингам. За феновете в Острова изконните ценности са местните турнири, а не състезание, което „Ливърпул“ така и не е печелил. В състава на „Ливърпул“ имаше петима пълни дебютанти. А за „Вила“ играха осем национали на различни страни. 5000 фенове на „червените“ подкрепяха неистови малчуганите въпреки голямата загуба.

Добрата новина на „Анфилд“ бе, че японският национал Такуми Минамино мина успешно медицински тестове и ще бъде новото попълнение през януари. За нападателя „Ливърпул“ ще плати 10 милиона евро на „Залцбург“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране