28.02.2020 | 21:29
Атанасов към Борисов: Имаш ли дете в Барселона?
За първи път български премиер е разследван от прокуратурата на чужда държава за пране на пари

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов заяви, че Бойко Борисов не трябва да отговаря, че няма къща в Испания, а дали има дете в Барселона.

Атанасов каза това, докато правеше коментар за действията на родната прокуратурата и разследването на пране на пари, което прокуратурата в Барселона води:

„Нека прокуратурата да работи за усещане на справедливост. Но днес в България има такава вихреща се корупция. Така, че с кое да се занимава прокуратурата – с това, което се случва днес, или преди повече от 20-30 години, говоря за претоплени манджи в крайна сметка.

Скандала с Васил Божков, 700 милиона не са постъпила в хазната от корупционни сделки, кой ще провери, кой източи язовир „Студена” и защо няма вода в него.

Държавата се управлява от скандал в скандал, коронавирусът отмества другите скандали.

Добре, Гешев да проверява, но той е изправен пред много тежко предизвикателство, защото за първи път български премиер е разследван от прокуратурата на чужда държава за пране на пари. Вестникът в Испания се позова на своя информация, придобита от прокуратурата в Барселона. И излезе г-н премиера, и каза, набеждават ме, омаскариха ме, аз нямам къща в Барселона. Нека да бъдат задавани обаче правилните въпроси тук. Защото г-н премиера трябва да отговори на въпроса, не знам дали има къща в Барселона, а има ли дете в Барселона?

Има ли право премиера на една държава, използвайки личното си пространство, да крие зад него корупционни схеми.

За да бъде разследван българския премиер, той трябва да има интересен мотив да съдейства някакви финансови средства да отиват там за издръжката на тази дама и нейното дете. Трябва да бъде разследвано всичко това от българската прокуратура. Онзи ден сайтът „Биволъ” посочи двама мъже, които са замесени в скандала с къщата в Барселона. Всички знаят, че в Банкя те са от близкото обкръжение на Борисов. Това трябва да разследва прокуратурата.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране