02.05.2016 | 0:01
Българин открил бактерия, която спира всички болести
Новият пробиотик няма нищо, което да вреди на организма

Българин е открил уникална полезна бактерия, която е превърната в пробиотик и се пие в цяла Америка. Кирил Петков е завършил в Харвард, но се е върнал у нас.

Новият пробиотик е уникален с това, че няма алергени, няма изкуствени добавки, няма нищо, което да вреди на организма, пише “Монитор”. Едновременно с това самата бактерия била уникална с това, че побеждава болестотворните бактерии.

Бактерията, която открил е същата, с която България е известна в цял свят – Лактобацилус булгарикус, но извлечена от бяло кокиче и превърната в пробиотик. Понастоящем той се продава на Пето авеню в Ню Йорк, а световноизвестната телевизионна водеща Опра Уинфри го препоръчва на цяла Америка.

Уникалната по рода си полезна бактерия е открита от Кирил Петков, екип учени от Софийския университет и проф. Контратенко. Тя се бори с вредните бактерии в човешкия организъм.

Кирил Петков споделя, че бактерията може да се намери на кокиче в България, но расте и на други цветя. Тя растяла в биоморковен сок. Петков посочи, че идеята да се изцедят биоморкови, сокът да се ферментира с тази бактерия, да се махнат влагата от течността. Прахът, който оставал, представлявал 100% био морков с лактобацилус булгарикус.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране