19.01.2020 | 13:20
Българин ще играе в елита на Нидерландия
Стефан Велков премина от втородивизионния Ден бош във Валвайк под наем до края на сезона с опция за откупуване на правата му

Стефан Велков ще играе в елита на Нидерландия. 23-годишният защитник премина от втородивизионния Ден бош във Валвайк под наем до края на сезона с опция за откупуване на правата му.

“Със Стефан добавяме силен защитник към нашия състав. Той остави добри впечатления с играта с за Ден Бош. Радваме се, че идва при нас”, обяви изпълнителният директор на клуба Франк ван Моселфелд.

До трансфера се стигна след контузията на Хенрико Доост, който е аут до края на сезона. Реално юношата на Славия ще е титуляр в новия си клуб, защото в момента в центъра на защитата действаха двама преквалифицирани полузащитници. Дебютът му може да е още в неделя при гостуването на АДО Ден Хааг.

Валвайк е на дъното в Нидерландия с едва 11 т. и до последно ще се бори да се спаси. Спасителната линия е на 6 т., където в момента е 16-ият Цволе, а 15-ият в класирането играе плейаут за оставане. Тази позиция в момента заема Венло с 15 т.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране