10.08.2015 | 1:18
Български автобус катастрофира тежко в Румъния
Двама са загинали, 48 души са ранени, шофьорът заспал зад волана

Ранените от катастрофата в Румъния са 48 души, българският шофьор може да е заспал зад волана. Това съобщава ТАСС, като се позовава на информация от румънското министерство на вътрешните работи.

Румънската полиция изяснява причините за произшествието, предварителната версия е, че шофьорът може да е заспал зад волана. По рано от украинското външно министерство съобщиха, че автобусът е катастрофирал на пътя Констанца-Букурещ.

Пресслужбата на Министерство на външните работи на Украйна съобщи пред агенция УНН , че при катастрофата в Румъния са загинали двама украински граждани, сред които едно дете, а други 48 са с наранявания.  Според информацията на посолството на Украйна в Румъния, около един часа след полунощ на 9 август на пътя Костанца-Букурещ, на 53 км от румънската столица, е станал пътно-транспортен инцидент с автобус превозващ 51 граждани на Украйна, от които най-малко 25 са деца.

“В резултат на инцидента двама граждани на Украйна са загинали, сред които едно дете. По оперативни данни на посолството, още 48 пътници са получили травми с различна степен и са откарани в пет болнични заведения в Румъния”, се казва в съобщението. От МВнР на Украйна изразяват съжаление по повод на случилото се и обявиха гореща телефонна линия за роднините на пострадалите.

“Туристическа фирма возила от България за Украйна 25 деца. Сега приемаме обажданията на родителите“, съобщават от дипломатическата мисия.
“Пострадалите при катастрофата са настанени в шест болници и сега нашите дипломати посещават болниците, за да установят броя пострадали граждани на Украйна”, допълва представител на посолството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране