27.07.2015 | 10:46
Баща и син въртят доходен бизнес с манипулиране на електромери
Прибират по 400-500 лв. на бройка, имат много клиенти

Електротехници поставят устройство, което спира електромерите, срещу заплащане от хора, които изглеждат изрядни пред държавата. Николай Тодоров и баща му въртят незаконния бизнес и прибират стотици левове за това, съобщава Нова телевизия. Измамниците имат много клиенти. Подлъгват се от ниските сметки. Рано или късно обаче от енергото ги хващат и плащат двойно или тройно повече за откраднатия ток.

Мъжът върти бизнеса заедно с баща си, който преди да се пенсионира, бил техник в столичното енерго. Тарифата е 400 или 500 лв. в зависимост от начина, по който ще се манипулира електромерът. Това разяснява бащата на подставено лице, което се среща с него и твърди, че плаща големи сметки за ток.

Техникът е спокоен – електромерът можел да се манипулира без проблем, но щял да го вземе за ремонт на следващия ден, за да мине края на отчетния период и да е сигурен, че няма да се засече с инкасаторите.

На следващия ден мъжът сваля електромера. Часове по-късно електромерът вече е готов и може да се пуска и спира с дистанционно. Монтира го синът.

След подаване на сигнал за измамата в ЧЕЗ от там викат полиция и още същия ден е образувано дело срещу манипулаторите на електромери. От дружеството предупреждават, че е въпрос на време всяка кражба на ток да бъде засечена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране