29.12.2018 | 3:16
Бетонова пяна от метрото заля столичен булевард (снимки)
Бул. "Евлоги Георгиев" бе затворен за движение

Бетонова пяна от строежа на новата линия на метрото тръгна под налягане изпод асфалта на булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“ в столицата снощи, съобщи Булфото.

„Гражданска защита“ бе на място, за да локализира щетите, а булевардът бе затворен за автомобили до отстраняване на аварията.

Работниците хвърляха пясък в разтвора, за да го сгъстят и успеят да натоварят в камиони.

Аварията предизвика бурни коментари сред потребителите във Фейсбук. Преобладаваха шеговитите, според които причините за случилото се са „извънземните“ и „изядените сармички по Коледа“.

„Това е сместа която се инжектира под налягане пред режещата глава на къртицата. Не е страшно. Преди 2 години имаше подобна случка в един блок малко след пазара Красно село“, написа пък Младен Тодоров.

В началото на декември м.г. подлезът на булевардите „България“ и „Иван Гешов“ бе затворен заради авария при строежа на третия лъч на метрото в София. И тогава строителен разтвор бе проникнал на повърхността в подлеза и се наложи районът да бъде отцепен. Строителната смес не е опасна за здравето на хората, успокоиха тогава от Столична община.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране