21.01.2020 | 23:31
Без изненади: „Титан“, Вълка и Домусчиеви ще чистят София
Ортакът на Ахмед Доган - Румен Гайтански, ще се грижи за чистотата на 8 столични района

Консорциуми около почистващата фирма „Титан“ на Иво Иванов и Димитър Борисов и братята Кирил и Георги Домусчиеви, както и дружества, свързани с Румен Гайтански, известен като Вълка, си поделят чистенето на София в следващите 5 години, пише Медиапул.

Компаниите са сред кандидатите, класирани в обществената поръчка на Столичната община с прогнозна стойност 435 милиона лева за поддържането на 19 от общо 24-те столични района.

Дружествата около „Титан“ и Домусчиеви са избрани да събират боклуците, да мият улици и тротоари и да чистят публичната инфраструктура от сняг в 11 и половина района. Те на практика запазват досегашните си терени. Дружествата поддържат и „Витоша“ и „Овча купел“, за които договорите изтичат по-късно и не са в обхвата на настоящата поръчка.

Компании, притежавани или свързани с Гайтански, взимат други 8 района при положение, че до момента нямаха директен договор с общината, въпреки че индиректно обслужваха три района.

Реално и в момента „Люлин“ и „Красно село“ се чистят от компания, свързана с Гайтански, макар тя да няма директен договор с общината. По документи местната власт е поверила тези райони на собственото си дружество „Чистота Искър“. То обаче прехвърля голяма част от парите, които получава от общинския бюджет, към фирмата „Грийн партнърс“, свързана с Гайтански.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране