09.05.2019 | 11:20
„Безсмъртният полк“ минава и през България
В Москва в него участват над 700 000 човека и президентът Владимир Путин

През 2019 г. Безсмъртният полк отново ще проведе своя марш по улиците на България, съобщават българските организатори.

В полка участват наследниците на Героите – българи и руснаци, дейци от Съпротивата в България, СССР, Европа и света, които са дали своя принос в десетилетната борба за разгрома на фашизма и националсоциализма през 20-ти век, припомнят от  Фондация „Безсмъртният полк“. За участие в събитието били изпратени покани до Президентството на Република България, до Министерския съвет на Република България, до Народното събрание на Република България, до посолствата на страните победителки във Втората световна война, до ръководитствата на традиционните религиозни общности.

В организирането на Безсмъртния полк тази година отново се включват Фондация „Безсмъртният полк“,  Координационен съвет на руските съотечественици в България, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Български антифашистки съюз, Съюз на ветераните от войните на България, Национално движение „Русофили“, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Фондация „Устойчиво развитие за България“, Сдружение „Александър Невски“, Съюз на българските журналисти, Форум „България-Русия“, Национално сдружение „Заедно с Русия“, Движение „Че Гевара“ – България и др., разказват организаторите

Традиционното шествие на „Безсмъртният полк“, посветено на паметта на участниците във Великата отечествена война, ще се проведе на 9 май в Москва като част от традиционния парад на победата. Градските власти очакват повече от 700 хиляди участници, съобщават БГНЕС и БНТ.

Участници в шествието на „Безсмъртния полк“ отдават почит на ветераните от Втората световна война.

„Централното социално събитие ще бъде походът на Безсмъртния полк“ на Червения площад, в който ще се участват стотици хиляди московчани с портрети на роднини и приятели – участници в Великата отечествена война. Очакваният брой участници е над 700 хиляди души „, каза Александър Кибовски пред РИА Новости.

Прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков съобщил, че се очаква тази година Владимир Путин отново да се присъедини към събитието.

Миналата година походът събра рекорден брой участници: според изчисленията на Министерството на вътрешните работи в него са участвали над един милион души, във връзка с което процесията продължи по-дълго от обикновено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране