26.08.2015 | 8:59
Бизнесмен изпразни апартаментите на чужденци
Недялко Кацаров трябвало да поддържа имотите им в Пампорово и Смолян
Наш бизнесмен обра домакинските уреди на над 20 великобританци и жители на Северна Ирландия, които имали жилища в Пампорово и Смолян.
Недялко Кацаров вече е обвинен, като според прокуратурата щетите са за над 82 хил. лева. Още на 15 януари т.г. Кацаров, един от управителите на „Форест Нук мениджмънт“ ООД, е привлечен като обвиняем за обсебване в особено големи размери на движими вещи от жилищата на чужденците. Сега в резултат на нова преценка на доказателствата прокуратурата е прецизирала обвинението, което е станало по-тежко.
Кацаров е управлявал и поддържал имотите по сключени договори между „Форест Нук мениджмънт“ OOД с английски и ирландски собственици на апартаменти. Общата стойност на задигнатите чужди вещи е 82 326 лева.Според разследването през периода от началото на 2011 г. до 15 януари 2012 г. от апартаменти в апартхотел „Форест нук” Кацаров е откраднал цялата елтехника- телевизори, хладилници, аспиратори, микровълнови печки, готварски печки, както и кухненски шкафове, дивани, маси, столове, легла.
Той не пропуснал и санитарното обзавеждане – душ кабини, моноблокове, елбойлери и др. За по-лесно Кацаров наредил на подчинените си работници да му помогнат в изнасянето. Всичко откраднато било монтирано в други апартаменти в комплекса. Поради необходимост от извършването на следствени действия в Кралство Великобритания и Северна Ирландия окръжната прокуратура в Смолян е изпратила международна поръчка за правна помощ.
В молбата е поискано да бъдат издирени и разпитани като свидетели 40 британци и ирландцикоито през 2007 и 2008 г. са купили апартаменти във „Форест Нук-3”. Международната поръчка е изпълнена. По делото е изготвена комплексна икономическо-техническа и оценителна експертиза за размера на вредата на всеки от пострадалите и механизма на увреждането. Направена е банково-счетоводна експертиза, тъй като голяма част от паричните средства са заплатени по банков път. Недялко Кацаров е с мярка за неотклонение 2500 лв. гаранция.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране