07.06.2016 | 20:14
БНР спира бюлетина за нивото на река Дунав
Решението вече влезе в сила

БНР спира излъчването на бюлетина за нивото на река Дунав, реши в първия си работен ден новото ръководство на “Хоризонт”. Решението вече влезе в сила. До вчера от десетилетия бюлетинът се излъчваше всеки ден на три езика след новините на “Хоризонт” в 15 ч.

От БНР уточняват, че от всички членки на Дунавската комисия единствено България и Сърбия продължават да информират за нивото на река Дунав чрез радиоефира. По предложение на новоназначения директор на “Хоризонт” Васил Велев и след разговори с Изпълнителна агенция “Проучване и поддържане на река Дунав” в Русе Управителният съвет на БНР е решил да спре излъчването на бюлетина за нивото на реката.

В края на новините в 15 ч. вече ще се съобщава, че информация за нивото на река Дунав може да се откри на страницата на изпълнителната агенция – www.appd-bg.org. В критични ситуации в ефира на програма “Хоризонт” ще се излъчват съобщения за нивото на река Дунав, когато тази информация представлява сериозен интерес за обществото. Васил Велев сменя на поста досегашната шефка на “Хоризонт” Лили Маринкова. “По предложение на генералния директор Александър Велев и с решение на УС на БНР Лили Маринкова е освободена от поста директор на програма “Хоризонт”. Длъжността се поема от Васил Велев. “Маринкова е в пенсионна възраст”, гласеше лаконичното съобщение за отстраняването й. По-късно стана ясно, че Маринкова е уволнена от радиото, а при съобщаването на новия директор е станал скандал и са разменени обвинения между нея и новоизбрания генерален директор на БНР Александър Велев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране