22.04.2021 | 21:03
Бойко Борисов запази контрол за още 5 г. върху любимото си ловно стопанство
Властта в оставка бетонира бащата на депутат от ГЕРБ на шефското място в Североизточното горско предприятие

Премиерът Бойко Борисов бетонира контрола си върху любимото му ловно стопанство „Паламара“, което се управлява от Североизточното държавно предприятие в Шумен. Това е станало в последния ден на миналата седмица със заповеди на министъра на земеделието и горите Десислава Танева. С тях двама от членовете на Управителния съвет и оперативното ръководство на едно от най-големите горски стопанства в страната – СИДП, запазват постовете си за нов 5-годишен мандат, пише сайтът „За истината“. 

Председател на УС на горското в Шумен остава бившият функционер на ДПС за Североизточна България Бейзат Яхя. На изминалите парламентарни избори неговият син Илтер Бейзатов беше на второ място в листата на ГЕРБ за този избирателен район и спечели близо 7000 преференции. Неотдавна Яхя се считаше за един от доверените хора на Ахмед Доган в Делиормана и два мандата беше председател на общинския съвет в община Венец от ДПС. След последните местни избори обаче беше изключен от движението, заради близостта си с ГЕРБ.

На поста си като директор на СИДП за още 5 години остава и Веселин Нинов. През лято на м.г. стана ясно, че директорът на Североизточното държавно предприятие Нинов е с най-висок доход сред колегите си от шесте държавни горски предприятия. Той е декларирал за 2019 г. заплата от общо 170 хил. лв., което прави 14 166 лв. месечно, показаха справки от подадените декларации в КПКОНПИ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране