14.02.2021 | 17:31
Борисов брутално освиркан във Варна в Деня на любовта
„Оставка“, „Затвор“, „Коя е Мата Хари?“ и „Къде скри парите?
Днешната обиколката на премиерът Бойко Борисов започна в Исперих, премина през Разград и Добрич и приключи във Варна. В морската столица премиерът бе посрещнат с викове „Оставка“ и освирквания, но си тръгна с църковен орден.

Борисов присъства на освещаването на храма „Св. Прокопий Варненски“, след като правителството отпусна малко над 1 млн. лв. за довършване на строителството и оборудването новата църква, която се изграждаше в продължение на 12 години.

Tова е първият нов православен храм в морската столица от 100 години насам. Той има фасадно осветление, както и многофункционална сграда за социални и културни дейности – със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети, похвали се премиерът.

Пред храма Борисов бе освиркан от недоволна група и посрещнат с викове „Оставка“, „Затвор“,  „Коя е Мата Хари?“ и „Къде скри парите?“. Чуха се и призиви Борисов да отиде да види авариралата отново тръба за отпадни води във Варненското езеро, както и „кокошкарника“ на Марешки в Морската градина.

И докато отвън го посрещнаха с викове, в храма Борисов влезе като „човек на църквата“. А премиерът лаконично коментира „Дядо Владика, не им харесва църквата“.

По време на събитието Варненският и Великопреславски митрополит Йоан награди министър-председателя Бойко Борисов с най-високия орден на епархията „Св. апостол Андрей Първозвани“.Наред с това той получи и голяма икона на „Света Богородица“ като дар заради освещаването на храма.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    До

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране