20.06.2020 | 14:30
Борисов към враговете си: Което куче ме е захапало, все е побесняло
С радост чувам, че Добрев, след като иска да стане лидер на партия, иска да стане и министър-председател. А не да се скриеш като Орешарски, каза премиерът

В отлична форма съм, за да ми е нужна подкрепа. С радост чувам, че Добрев, след като иска да стане лидер на партия, иска да стане и министър-председател. А не да се скриеш като Орешарски“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с актива на ГЕРБ в Стара Загора.

„Не сте ли чували приказката: Който нож вади – от нож умира“, „Който гроб копае – сам пада в него“. Българският народ има толкова много поговорки. Пред мен не стои въпросът, дали съм незаменим лидер“ заяви още премиерът.

Толкова години е бил до мен, аз лоша дума не съм казвал. Не ми е даже приятно и вие да казвате. Той се е срамувал от нас. Пожелавам успех на новия му проект“, коментира Борисов бъдещия политически проект на Цветанов, и допълни както се казва „Което куче ме е захапало, все е побесняло! „Който може да играе карти, приятна игра“

„Той може да направи свой политически проект, но никога няма да напълни такава зала. В Библията се казва – Обичай врага си, не го мрази. Врагът сам ще се изяде от злобата си. Ние сме градивна партия“, коментира още премиерът.

„Виждате, че и без Цветанов е пълна залата. Нали беше негово дело – а сега вие сте партията, това е демокрация“, каза още Борисов.

Какво ме тревожи, нито обръщайте внимание на Цветанов, нито на който и да е. Ние имаме да строим още. В личен план на мен ми стига, че една 100-годишна партия, друго освен Борисов не знае. Стават и лягат с мен“, коментира Борисов. Те са имали ятаци, имали са партизани, а са си издигнали един човек за враг.

„Коронавирусът е нещо, което съществува и от което всички ни е страх. Вчера от СЗО казаха вирусът е станал по-заразен, по-смъртоносен – идва втора вълна. Съседите в Турция въведоха полицейски час, в Германия – колко заразени и починали… Без да стартира германската икономика, нашите 250 заводи не могат да тръгнат. Безплатни неща няма. И ние се движим по ръба.

Усещам ги хората, че не издържат. Затова почнахме бързо да пускаме паркове, градини. Това и враговете ми го признават – с няколко месеца, с разумни усилия и дисциплина успяхме да задържим положението. После започнахме да пускаме паркове и градини през ден. Нашите опоненти казват – те са проба-грешка. Той целият свят е проба-грешка. Няма ваксина, няма лекарство.

Защо ЕС няма общ протокол – маска – задължителна, излизаш от вкъщи – валидно за цяла Европа… Българите забогатяха, тръгнаха към Гърция, Халкидики, какво ли не. А от 7 часа – опашка правят към ресторантите и плажовете“.

Тази година не ме плаши. Все още имаме приходи от миналата година. Но догодина светът ще влезе в тежка рецесия. Ако аз бях в опозиция, щях да съм първият, който да каже – дайте да работим заедно, защото ако не сме единни като нация, ще свършат парите“, заяви Борисов.

1 коментар

  1. ее каза:

    то от бясно куче какво да очакваш !!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране