04.04.2021 | 11:04
Борисов нападна Радев за датата на изборите (снимка)
Премиерът бе един от хората, които през януари остро атакуваха президента за обратното – че е насрочил вота на първата възможна дата 28 март

Все още премиерът Бойко Борисов нападна президента Румен Радев в изборния ден, традиционно използвайки лъжи и комично преиначаване на факти.

Премиерът разкритикува президента за ранната дата на вота, въпреки че лично преди месеци настояваше за още по-ранна. На 5 януари тази година, Борисов заяви: „Изборите са на 28 март, да не си търсят оправдания“. След което призова Радев да не използва здравните специалисти като мотив за отлагането им. На 2 април, премиерът казва точно обратното, като днес – че изборите трябвало да бъдат насрочени седмица по-късно заради пандемията.

Днес в поредното си многоаспектно раздвоение на личността, лидерът на ГЕРБ каза: „Можеше седмица по-късно, ако не беше инатът на президента. Това което искаше народа, го направихме. Виждате данните на заразените – 25, 20, 18% положителни проби. Слизаме от третата вълна“.

Борисов се изяви и като демократ и като политик, който е против да се харчат пари за демокрацията. „Това са най-скъпите избори – да го знаят тия, които говорят да вървим от избори на избори. Не съм правил точната сметка, но близо 50 млн. лв. отидоха за ваксините, близо 50 млн. лв за машинното гласуване. Над 9 000 машини са взети, внесени, разнесени на хората, за да могат да гласуват хората и да са честни и прозрачни изборите. Това струва много пари. Над 150 млн. според мен ще излязат изборите. И ако някой иска на няколко месеца да даваме по 150 млн., вместо да отиват при хората за повишаване на доходите, пенсиите, това е негово право. Аз винаги съм се съобразявал с това, което народът е казвал и подреждал“, заяви той.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране