18.04.2021 | 11:11
Борисов: Не искаха Борисов, но сега само ми викат, ела
Прокара своя нова теза - акцията в Росенец през лятото била общо мероприятие на ДПС и "Да, България", това си проличало по гласуванията в Народното събрание. Не посочи кои гласувания визира

Бойко Борисов се появи. За първи път от няколко месеца пред медии, не беше го правил и след като започна работата на 45-ото Народно събрание. Премиерът в оставка не внесе лично оставката на кабинета си, а в петък си взе отпуск и не отиде в парламента, за да представи участието на България в Плана за възстановяване и развитие на ЕС. Днес на брифинг на ГЕРБ той декларира, че ще отиде в сряда (21 април) в Народното събрание, след като депутатите го задължиха, но коментира, че призоваването му не е за да говори по същество, а за да бъде организиран своеобразен Народен съд. Предложи на новите партии да приемат Плана за възстановяване и развитие, изработен от ГЕРБ.

„Защо да се явявам, след като са ни гласували оставката, сега там трябва да е колегата Трифонов от утре след карантината, да ги събере, да правят правителство“, каза Борисов и допълни „моят страх е, че те няма да направят правителство“. Според него на новите партии им трябва служебно правителство на Румен Радев и „след месеци на репресии да постигнат по-добър резултат“.

Брифингът бе представен пред медиите набързо – със съобщение в 8.30 за провеждане след час. Борисов го използва, за да прокара своя нова теза – акцията в Росенец през лятото била общо мероприятие на ДПС и „Да, България“, това си проличало по гласуванията в Народното събрание (бел. ред. – не уточни кое гласуване визира), а неговата партия ГЕРБ не е имала, няма и нямало да има нищо общо с партията на Ахмед Доган.

Появата протече с традиционните изказвания на Борисов напоследък – колко успешен е лично той и управлението му, с атаки срещу новите партии в Народното събрание и призиви те да поемат властта. „Най-заслужилият съм и най-можещ, не се кандидатирам за премиер, напуснах депутатското място, за да не ги дразня, те искат да правят скандал“, каза той.

Борисов предложи Националният оперативен щаб за борба с коронавируса да продължи да функционира, като начело застане д-р Александър Симидчиев от „Демократична България“, който бе избран за председател на здравната комисия в парламента.

На брифинга присъстваха и още няколко членове на кабинета в оставка – вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният Костадин Ангелов. „Фискалният резерв е 7.9 млрд. лева, в края на следващата седмица ще надхвърли 8 млрд., това е два пъти повече от минимално изискуемия“, каза Ананиев по повод на коментари от парламентарната трибуна, че финансовото състояние на държавата не е добро.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране