07.07.2020 | 11:00
Борисов: Прокуратурата иска да угоди на президента с разпита ми
Чакаме решение на съда за освобождаване на либийския танкер "Бадр", съобщи премиерът

Прокуратурата иска да угоди на президента Румен Радев с тези публични събития, смята премиерът Бойко Борисов, който беше разпитан днес в специализираната прокуратура за познанството му с братя Бобокови. Преди седмица бизнесменът Пламен Бобоков показа свои СМС-и с министър-председателя, които започват с обръщението „Добро утро, бос“ и се отнасят за либийския танкер „Бадр“. „Вече всички са доволни, казах каквото знам“, отсече Борисов.

Той обясни, че се познава с единия Бобоков над 10 г. „Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските огранизации. Винаги съм считал, че е почтен човек. Всичко е било в сферата на това, което законът позволява“, посочи Борисов пред журналисти.

По отношение на казуса с либийския танкер „Бадр“ премиерът коментира, че е разпоредил гранична полиция да го пази и в момента той е на котва в Бургас. „Имаме ли съдебно решение ще го изпълним“, добави Борисов.

Не става ясно какво съдебно решение чака премиерът по сагата с танкера. Всъщност българската държава очевидно отказва да изпълни две решения на съда. Преди повече от 2 г. се произнесе Върховният касационен съд, който постанови безусловно освобождаване на танкера. На 2 януари 2019 г. пък Върховният административен съд излиза с окончателно решение, че „Бадр“ е незаконно задържан в Бургас. Сега Борисов признава, че гранична полиция все още пази танкера.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране