05.06.2020 | 22:21
Борисов с нова тирада заради разкритията на Божков: Закани се и той ще рисува комикси
Няма как да ме обича беглецът Божков с 18 обвинения и червена бюлетина от Интерпол, обяви премиерът

В странна тирада, вдъхновена от хазартния скандал, премиерът Бойко Борисов обяви, че няма друга лична вина, освен морална, обяви Васил Божков едновременно за водещ бизнесмен и беглец от закона, а накрая тегли черта между обвиненията на хазартния бос и Костинбродската афера от 2013 г. Това стана в предаването „Панорама” по БНТ.

„Не мога да кажа, че е било срамно и съм забранил с Божков да се вижда който и да било от правителството. Той е водещ в цял един сектор бизнесмен”, започна Борисов. Проблемно обаче станало положението, когато хазартния бос заговорил, че плащал на него и на ГЕРБ. „Аз се заклевам във всичко свято, защото съм много вярващ човек – една стотинка, един лев, едно евро от този човек не съм взел. Ако може да ми се търси някаква морална вина, то е че съм помагал на футбола. Никога и, това може да се проследи, закон не е променян в услуга на който и да било”, обяви премиерът.

Единственото, което получил от Божков, била една пура, увери премиерът: „Една пура, и то в централата на ГЕРБ. Беше дошъл заедно с ръководителите на БиТиВи”. Това е телевизията, която Борисов неотдавна обяви за „Божков ТВ”.

Той небрежно отклони обвиненията на бизнесмена срещу правителството: „Няма как да те обича, когато е беглец с повдигнати 18 обвинения и червена бюлектина от интерпол.” Споменаването на комиксите с корупционни схеми, които Божков разпространява, обаче го ядоса и се закани: „Аз ще правя комикси също. Ще дойде моето време, в което аз ще правя комикси.”

За да засили усещането за конспиративност в атаката срещу правителството, той за пореден път се позова на т.нар. Костинбродска афера, която предшества предсрочните парламентарни избори през 2013 г. „Така беше в Костинброд – тези мекерета така действат – измислят нещо, вкарват телевизия, задължително телевизия, Мая Манолова излиза, Бареков тича – мале, какво стана! Сега същото”, разви схемата Борисов.

А за отнетия бизнес на Божков отсече: „Бизнесът му го взехме в полза на държавата.” На въпроса защо точно сега също толкова кратично отвърна: „Сега стана, защото преди 10 години не ни е било приоритет.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране