07.04.2021 | 20:00
Борисов със стар номер! През 2013 г. предложи на свои депутати на БСП и ДПС
Лидерът на ГЕРБ използва изтъркани номера, когато е изплашен за властта си

Стар номер, който показва тотална амортизация, безизходица, логорея и нищоговорене, демонстрира днес все още премиерът Бойко Борисов. Без никой да е искал мнението му, той предложи на партия „Има такъв народ“ на Слави Трифонов 10-20 депутати от ГЕРБ да подкрепят правителството му. Тази покана за коалиция и разбира се, съдебна неприкосновеност за себе си, той опакова в сладникавото „стабилност на държавата“.

Този трик обаче Борисов приложи и през 2013 г., когато БСП и ДПС съставиха печалния кабинет „Орешарски“. Тогава призовава опонентите на ГЕРБ да съставят правителство. Изчислява, че ако БСП и ДПС решат да правят правителство, може да разчитат на Иван Костов и „Атака“ и ще имат 101 депутати. „Аз им гарантирам от мен да имат 20 депутати от ГЕРБ и да работят, докато искат – седмица, две, но това означава Доган да ходи на работа – 21 не давам, заявява още Борисов и добавя:“Това е отговорно и това мога да направя“.

В крайна сметка мандатът е отказан от всички, Росен Плевнелиев назначава служебно правителство и избори на 12 май. Те са белязани от аферата „Костинброд“, а ГЕРБ ги печели с 30.5%. Зад партията на Борисов остават „Коалиция за България“ с 26.6%, ДПС с 11.3 и „Атака“ със 7.2%. Социалистите и ДПС съставят правителство с министър-председател Пламен Орешарски, подкрепено и от „Атака“, което е свалено година по-късно след протести, започнали заради назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

А темата с депутатите назаем е като тази за Великото Народно събрание. На определени интервали и в удобни моменти Борисов я изкарва на преден план. За да си остане все така нереализирана.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране