20.03.2021 | 14:52
Борисов се кара на Русия: Спрете да шпионствате в България!
Премиерът е на разходка в Силистра, вози се на ферибот

Бойко Борисов посети днес ферибота край Силистра. Той е придружен от кмета на града д-р Юлиян Найденов.

Борисов се надява след ферибота най-сетне румънската страна да даде зелена светлина за още един мост над Дунав.

„Заявявам към ръководителите на руските дипломати: „Спрете да шпионствате в България“, каза премиерът по време на обиколката си.

Искам да благодаря и лично на главния прокурор за личната му ангажираност, защото това не е правено досега. И отново се обръщам към ръководителите на руските дипломати – да спрат да шпионстват в България“, заяви още Борисов.

В Силистра Борисов посети възстановения ферибот и заяви, че „това, което поехме като ангажимент, вече е факт“. По думите му преди да бъде възстановен фериботът, над 200 тира са минавали през града всеки ден.

Той специално благодари на Румъния и изрази надежда, че след възстановяването на ферибота, ще се постигне съгласие и по темата за изграждането на още един мост на р. Дунав. Премиерът обърна внимание, че транспортният коридор по оста Юг – Север е от голямо значение за целия регион и е важно той да бъде активно развиван.

Според премиера за цяла Северна България изграждането на АМ „Хемус“ също е ключово и затова правителството неотклонно следва изпълнението и на този поет ангажимент.

1 коментар

  1. ИванКо каза:

    И на какво основание една държава си позволява да дава акъл на друга държава дали да има или не разузнаване?
    Ми отговорете реципрочно, шпионирайте Русия и ловете чуждите шпиони у нас дето като такива с българско гражданство се явяват и като предатели, както и да ловите не само руските, а и всякакви други такива.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране