05.06.2020 | 0:30
Борисов за разцеплението в ГЕРБ: Госпожо Златна, кой те кара да питаш тея глупости
Той остана видимо подразнен от въпроса, който му бе зададен при откриването на новия обходен път на Габрово

„Госпожо златна, кой те накара да питаш тея глупости“.  С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към журналистка, която го пита за оставките в ГЕРБ- Видин и разцеплението в местната структура в Плевен. Той остана видимо подразнен от въпроса, който му бе зададен при откриването на новия обходен път на Габрово.

„Ние ви правиме тунели и мостове каквито не сте виждали досега, а ти ме питаш за разцепление и за еди кво си. Тези, които сме ги изгонили, хората не ги одобряват. Във Видин си отиде старият кмет, който загуби изборите, а вчера 250 нови члена сме приели. 50 са си отишли, 250 нови. Това ли е важно да ме питате“, каза още Борисов на журналистката.

Според прессъобщение на партията новоприетите членове в ГЕРБ-Видин са 234, а не 250. Техните партийни карти бяха връчени лично от членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев и Красимир Велчев.

„Добре дошли в най-добрия отбор на политическата сцена, който прекара България през една криза, ще я прекара и през тази с минимум щети“, казал Дончев на новоприетите.

Споменал и напусналите ГЕРБ-Видин. По думите му нямало нищо драматично и „това се случва в политиката“.

Сред напусналите е бившият кмет на Видин Огнян Ценков, който обяви, че за него би било чест да участва в евентуален нов политически проект на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. Изказването му идва в момент, в който все по-усилено се говори, че плановете на Цветанов са именно да се върне в политиката. Самият той не отговаря еднозначно на въпросите за плановете си.

Неофициално от управляващата партия признават, че Цветанов се опитва да привлече част от структурите им.

В сряда се разбра за разкол в редиците на партията и в Плевен. Председателят на тамошната общинска структура Петя Василева и още осем партийци са изпратили писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу областния координатор Мирослав Петров. Според тях Петров взима решения „на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града“.

Ден след публикуването на писмото ръководството на ГЕРБ отстрани разбунтувалите се не само от общинското ръководство, но и от партията. Става дума за Василева и общинските съветници Христослав Михайлов и Йордан Грижов.

„Тъй като тези хора са избрани за общински съветници именно от листата на ГЕРБ, сега ние ги призоваваме да подадат оставки като членове на местния парламент с оглед на снетото доверие от тях“, каза членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Пламен Нунев.

Временно председател на структурата ще е Генади Динков, Валентина Вълчанова ще е секретар, Румен Мотовски, във ръководството на ГЕРБ- Плевен влизат още Георги Данов, Мариана Бонджева и Христо Кочев. Сменен е и областният административен секретар Ралица Добрева. На нейно място е утвърден Цветомир Генчев.

„Досегашното общинско ръководство е сменено заради незадоволителното представяне на местните избори. Изпълнителната комисия на ГЕРБ има пълно доверие на областния координатор в Плевен Мирослав Петров, разчита на неговата компетентност, способност и комуникативност и сме убедени, че той ще съумее да стабилизира структурата на партията в областта“, добави Нунев.

До решението се стигна след работно съвещание на областното ръководство, на което ще участват и представител на Изпълнителната комисия на партията. По думите на Нунев решението е взето, след като са взети под внимание позициите на всички страни.

На заседанието, на което присъствали областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, общински съветници и кметове на населени места – беше обсъдена работата на всички структури в областта, както и бяха определени целите пред новото общинско ръководство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране