27.09.2020 | 0:23
„Ботев“ (Пд) спря успешната серия на „Левски“
Полиция усмири "сините" фенове, които се сбиха помежду си по време на мача

Раздираният от финансови и вътрешни проблеми „Ботев“ (Пд) сложи край на серията на „Левски“ от три поредни победи, след като спечели с 2:1 домакинството си на стадиона в Коматево в мач от VII кръг на футболното първенство.

Нападателят на пловдивчани Атанас Илиев затвърди впечатлението, че е в добра форма и вкара набързо два гола – в 14-ата и 20-ата мин. Той излезе еднолично начело при голмайсторите със 7 попадения. Гостите от „Левски“ успяха да намалят в 27-ата мин., чрез Борислав Цонев от дузпа, отсъдена за фаул срещу него от страна на Филип Филипов. Преди това, при 0:0, от „Левски“ пак искаха дузпа, за игра с ръка на Виктор Генев, но реферът Георги Димитров не отсъди нарушение. „Сините“ постепенно заиграха по-добре, но не успяха да изравнят, а пропуски направиха Б. Цонев от фаул и Найджъл Робърта. Заради травми пък бяха сменени принудително двама играчи на „Левски“ – Радослав Цонев и Матео Стаматов.

В началото на мача се разиграха грозни сцени в сектора със „синята“ агитка. Две фракции, които от години имат спорове помежду си и обикновено гледат мачовете разделени, стигнаха до физически сблъсъци помежду си. Стигна се до намеса на полицията, имаше и задържани.

След тежката седмица, която започна с освобождаване на капитана Лъчезар Балтанов, Иван Бандаловски и Антонио Вутов, треньорът на пловдивчани Ферарио Спасов имаше повод най-сетне да се усмихне. „Браво на момчетата, на публиката, браво и на „Левски“, които също търсеха победата. Момчетата показаха, че несправедливо са понасяли критики, бяхме в преходен период. Тази победа ще даде импулс на момчетата за следващите мачове. Преходен е периодът. Ситуацията е много тежка, бъдещето в момента е неопределено. Дано се намери изход от ситуацията в която сме. Засега няма светлина в тунела, въпреки тази победа“, заяви Спасов пред „Диема спорт“. Относно раздялата с тримата играчи той коментира: „Изключително достойно напускане на Лъчо Балтанов. Моето уважение към него. Вутов продължи кариерата си в Унгария, влязохме в положението му. Докато за другата личност (б.ред. – Иван Бандаловски) изобщо не искам да я коментирам. Да му мислят Любо Пенев и г-н Стойне Манолов (б.ред. – треньорът и президентът на „Царско село“, където премина Бандаловски).

Мнението на наставника на „Левски“ Георги Тодоров бе: „Вината си е в нас. Допуснахме много неточности и грешки в защита в началото. Имаше чиста дузпа в наша полза. При 1:0 за „Левски“ можеше да е различно. По съвсем различен начин щеше да ни е поведението. Опитахме да се върнем в мача, но направихме много неточности в нападение в края на мача. С три победи сме, но не сме изградени като отбор. Имаше червен картон за „Ботев“, но съдията показа жълт на друг техен футболист. Ако ще ни третират като новаци, съжалявам. Откакто съм се върнал, по един и същи начин се отнасят съдиите към нас. Четвъртият съдия му каза, че е сгрешил, но главният не поправи грешката си. Но ние сме си виновни за загубата. Трябва да изчистим грешките си и това да не стартираме мачовете по този начин. Тези момчета са на по 22 години и трябва вече да поемат отговорност. Постоянството се гради с времето. Не трябва да има такива лъкатушения. Момчетата се раздадоха, но явно не беше достатъчно“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране