24.03.2015 | 18:20
Божинов проговори: Николета, вече не те обичам!
Все още не съм подал молба за развод, но това предстои, твърди футболистът

От две седмици насам новината за развода на Николета Лозанова и Валери Божинов не слиза от челните позиции в медиите. Желанието на футболиста да разтрогне съюза с плеймейтката и тв водеща бе потвърдено и от двете страни в личните им профили във фейсбук. Според разкритията причина за раздялата са безчет изневери, в които Валери е хванал благоверната си с помощта на частен детектив. Дали е така, кой е виновният за края на брака им и ще приключи ли любовта на една от най-обсъжданите светски двойки без грозни скандали – Божинов проговори за първи път пред вестник „Всеки ден“. Той изрично уточни, че това е и последната му медийна изява по този повод.

Валери, вече втора седмица новината, че сте в процес на развод с Николета Лозанова, е сред най-обсъжданите теми в медиите. Как се стигна дотук?

Това е твърде лично, за да се коментира в медиите. Моят принцип е никога да не говоря за личния си живот, а само за професионалната си кариера. Старая се да не нарушавам това правило. Имало е, разбира се, изключения, за които съм съжалявал. Позирал съм за снимки в различни списания, говорил съм за интимния си свят, което отчитам като грешка на младостта. Създаде ми се образ на един лековат човек, купонджия, а аз изобщо не съм такъв. Тренирам усилено, по няколко часа на ден, спазвам железен режим. Един футболист се доказва на терена, а не в клюкарските страници на медиите. За мен най-важното е да продължа да се развивам като футболист. Какво става у дома или в душата ми, това си е само за мен.

И все пак нека го чуем от теб – развеждаш ли се с Николета?

Това го оповестих официално още преди десетина дни, когато в медиите излезе тази новина. Държа да уточня, че не аз съм източникът на материалите за раздялата ни. Но притиснат от различни слухове и хипотези, бях принуден да изляза с официално съобщение. Да, с Николета взехме решение да се разделим.

Вярно ли е, че причината за това са безброй изневери от страна на съпругата ти?

Няма значение каква е причината. Тя касае единствено нея и мен. Никога няма да кажа публично и една лоша дума срещу Николета. Тя е майка на моето дете – прекрасната Никол, подари ми десетки щастливи мигове. Но просто всичко между нас вече свърши. Нито сме първите, нито сме последните, които се разделят. Това се случва на милиони двойки по света. Не знам защо на раздялата ни се гледа като на някаква невероятна световна сензация.

Може би защото сте млада, красива и богата двойка…

Ох, боже, далеч съм от такива неща. Суетата не ме влече, отдавна съм надживял тези глупости. Да, Николета, като всяка жена, я влече светският блясък, води и такова предаване, но мен въобще не ме касаят тези работи.

Може ли да се каже, че вече между вас я няма любовта?

Да, така е. След като стигнахме до решението за раздяла, очевидно е това. Аз не мога да бъда с човек, когото вече не обичам.

Вярно ли е, че ти си подал молбата за развод?

Не, още не съм подал молба за развод. Това предстои. Предполагам, че ще разтрогнем брака си по взаимно съгласие.

Скарани ли сте с Николета?

Не, разбира се. Чуваме се често, все пак имаме едно прекрасно дете. Пак повтарям – няма да тръгна никога на война с жената, която толкова съм обичал и която ме дари с дете. По същата причина никога не съм говорил и срещу Алисия…

Хайде, хайде, имаше скандали, дела за издръжка…

Това са други работи, но аз интервю срещу нея не съм давал, мисля, че и тя също. Така ще е и с Николета. Отношенията ни просто приключиха, цивилизовани хора сме, добре и за двамата ни е да общуваме по правилата – в името на детето ни и в името на общото ни достойнство.

В медиите излязоха потресаващи разкрития…

Голяма част от написаното просто не е вярно. Сега всички ровят за подробности, но няма как да ги разберат просто защото те са си изцяло между нас двамата.

Има ли нова жена до теб?

Пак повтарям – не говоря за личния си живот. Не съм шоузвезда и няма да коментирам неща, които не касаят кариерата ми. В момента около мен има друго голямо събитие – треньорът Ивайло Петев ме покани в националния отбор по футбол. Искам да му благодаря сърдечно за смелостта му да ми подаде ръка – знам колко много хора са против това негово решение. Ще се постарая да му докажа, че не е сбъркал, и ще защитя името си на терена. Кариерата е най-важното нещо за мен. Сега цялата ми душа и всичките ми усилия са насочени към футбола. Готвя се за голямото си завръщане. Ще помоля и вас, журналистите, да спрете да се занимавате с личния ми живот. С удоволствие ще разговарям с медиите за футбол, но не и за интимния си живот.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране