07.09.2019 | 10:09
БСП може да издигне и свой кандидат за София
Всеки, когото партията подкрепя, трябвало да се съобразява с нейната програма

БСП може да издигне и свой кандидат за кмет на София. Това допусна в интервю пред Нова ТВ в събота заместник-председателят на парламентарната група на червената партия Крум Зарков.

„Очевидно е, че така нареченото политическото ветрило трябва да се разтваря, за да се постигне успех. Вижда се, че хората търсят и единство – единомислие”, каза той. Зарков допълни, че решението на социалистите дали да подкрепят Мая Манолова или не, ще бъде взето в сряда. „Очевидно е, че Мая Манолова е силен кандидат и с подкрепата на БСП има всички шансове да спечели София. Тя ще представи своята програма когато реши. Всеки кандидат, когото партията подкрепя, ще трябва да се съобразява и с нашата такава”.

Заместник-председателят парламентарната група на червените обаче бе категоричен, че е възможно социалистите да издигнат и свой собствен кандидат за градоначалник на София. „БСП е партия, която има сериозен потенциал”, обясни той.

Според него БСП поема риск с евентуалната подкрепа за Манолова. В една кампания можеш да спечелиш или да загубиш, но това не е най-важното. Важното сега е да има качествена промяна, да се говори за бъдещето, а не кандидатите да се замерват с най-долни компромати, каза още Крум Зарков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране