10.04.2019 | 12:29
БСП няма да защитава искането си за уволнение на Пламен Георгиев
Социалистите няма да се върнат в Народното събрание

Депутатите от БСП няма да се върнат в Народното събрание, за да защитят предложението си за отстраняване от длъжност на двамата ръководители на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

“Не искаме да сменим само ръководството на КПКОНПИ, а искаме да се промени и самият закон“, каза депутатът от БСП Филип Попов пред БНР. Той е член на правната комисия в парламента, която ще разгледа искането на БСП за уволнение на председателя и заместник-председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и Антон Славчев.

Филип Попов обясни, че няма никакво значение дали БСП е в зала или не. По думите му партията ще говорят извън парламента за приемане на алтернативно корупционно законодателство. Попов допълни, че този парламент е изчерпан и отново настоя за оставката на премиера Бойко Борисов и извънредни парламентарни избори.

“С това, което се случва, се показа уродливото лице на корупцията, която е разяла до дъно управляващите. Навсякъде, където има някаква реална власт, се шири корупция“, каза Попов и обясни, че в основата на този модел е самият премиер Бойко Борисов.

Според него оставките в ГЕРБ нямат никакво значение, а БСП настоява за промяна на целия антикорупционен закон.

“Настояваме за тези наши предложения, но няма никакво желание от страна на управляващите, ГЕРБ, ДПС, “Обединени патриоти“ и Марешки да направят нещо в тази посока. Очевидно за тях статуквото е нещо добро“, казва Попов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране