05.07.2020 | 19:56
Човек от близкия кръг на Борисов е направил снимките със златото и пачките с евро
Има лица, които се чувстват негови близки и не се проверяват за съдържание на телефони и фотоапарати, твърди шефът на НСО

Някой от близкия кръг на Бойко Борисов е направил снимките от неговата спалня. Това даде да се разбере в интервю за Би Ти Ви ген. Красимир Станчев.

Въпросните снимки от вила “Секвоя”, в която живее българския министър председател се появиха в средата на т.г. Те са направени в спалнята му в държавната резиденция в Бояна. На тях се виждат пачки с евро, кюлчета злато в чекмеджето на нощното шкафче на премиера, а отгоре пистолет. На една от снимките е спящият Борисов. Според премиера автентична е единствено снимката, на която се вижда, че той “сладко спинка”. Останалите са специално аранжирани. “Защо да държа такива пари в шкафа, като имам сейф за това ?!”, попита той. “Това е спалнята ми. Но тя е била и при Станишев, и при Орешарски. Даже не знам защо са ме снимали завит, да ме снимат гол!? Аз така спя. Само малкото момче ми липсваше в спалнята”, коментира той по време на специален брифинг в централата на ГЕРБ на 17 юни т.г.

Тогава стана ясно, че е започнала проверка в НСО за това как така се е стигнало до такива снимки в толкова охраняван от службата обект.

“Проверката тече. Но по никакъв начин не се съмнявам, че нашите служители са извършили някакво нарушение. Разбирате, че всеки човек, както и политиците, имат кръг от хора, как са го преценили този кръг. Защото от нещо такова произтичат тези снимки.”, твърди сега в интервюто шефът на НСО и добавя: “Нашата съпричастност, в кавички, е как да ви кажа …има определен кръг лица, които се чувстват близки на това лице. За тях допускът до жилището и работното място е по-облекчен. Ние не го проверяваме за съдържание на мобилни устройства, фотоапарати и явно от този кръг някой е направил въпросните снимки”

Станчев категорично отрича да е възможно тези снимки да са правени с помощта на хора от НСО. “Вярвам на тези хора. Те са от 11 г. с него – с добри взаимоотношения помежду си. Те му вярват на него и той на тях. Няма как някой да си подложи такава динена кора”, твърди той.

На въпрос как се е стигнало до подобен пробив в толково строго охраняван обект, Станчев повтори, че снимките може да са само от кръга хора, на които премиерът “е имал много силно доверие и не са проверявани по надлежния ред както трябва”. “Всъщност – така, според мен, се е случило”, каза шефът на НСО.

Няма как да се говори за закриване на службата, защото тя е въпрос на национална сигурност – няма как охраняемите да останат без тази дейност, но със сигурност тепърва новото изграждане на нова структура ще е много по-скъпа за бюджета. Можеха да предложат на НСО да направи промени в закона за МВР, щеше да е много по-евтино и ефективно. Под някаква форма службата винаги ще съществува. Така пък Станчев коментира измененията в ЗМВР, които бяха гласувани от управляващите. Веднага след това президентът наложи вето на промените, но ГЕПБ и партньорите му в парламента бързо го отхвърлиха и ги гласуваха отново.

1 коментар

  1. българин каза:

    Б.Б.КАЗА „Защо да държа такива пари в шкафа, като имам сейф за това ?!
    Някой провери още колко кюлчета пачки евро има сейфа му, спестени от скромния му живот, изключвайки скъпото уиски.
    А възможно е да ги вади от сейфа и да им се наслаждава на чаша уиски преди заспи сладко -да си припомним плюшкин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране