20.04.2015 | 0:13
Чудо! Слънчев бряг се оплака от… застрояване
Дружеството със сигнал до прокуратурата, заграбвали му имоти

Най-бетонираният ни морски курорт Слънчев бряг се оплака от… застрояване. От едноименното акционерно дружество разпратиха съобщение до медиите, в което се казва, че имало намерения да се застроят дюни до централния плаж в Несебър. За заграбването на държавната собственост „спешно“ е била сезирана прокуратурата.

Става въпрос за 14 дка собственост на акционерното дружество, които са включени в капитала му. От „Слънчев бряг“ АД смятат, че някой иска да им ги отнеме и да ги бетонира. „Една част от терените са реално пясъчни дюни и върху тях са разположени плажни съоръжения“, посочват от „Слънчев бряг“ АД.

„Без знанието и съгласието на Слънчев бряг зам.-кметът по строителство на община Несебър Виктор Борисов е направил предложение за изменение и изработване на ПУП-ПРЗ, който включва въпросните терени. В предложението, което трябва да бъде гласувано от съветниците (общинските съветници ще го гледат утре, б.р.) се предлагат проекти за 3 УПИ, които са земи в капитала на „Слънчев бряг“ АД, но от там не са имали никакви намерения за ново строителство“, посочват от дружеството.

„Върху единия терен е разположена Водна пързалка „Ролба“ на самия пясък на южния плаж. Самото съоръжение е приватизирано от Агенцията по приватизация преди няколко години от еднолична фирма, но приватизационният договор включва единствено 49 м2 на които е разположена пързалката, но не и теренът, който е 1249 м2 и е в собствеността на държавното дружество“, допълват собствениците.

Предложението за промяна на подробния устройствен план около централния вход на южния плаж е с цел бъдещо строителство, което неизбежно ще засегне и пясъчни дюни, грижат се за дюните от дружеството. Писали до прокуратурата, след като не получили отговор от общината.

„Ръководството на дружеството подготвя и сигнали до ресорни държавни институции, за да бъде пресечено евентуално престъпно обсебване и застрояване на поредните терени и дюни по плажовете“, казват в заключение от най-бетонирания курорт в България, навремето – осеян с дюни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране