03.02.2021 | 18:17
„Да, България“ обвини Цветанов, че имал „фабрика за тролове“
В основата на конфликта е нежеланието на Христо Иванов да си партнира с бившия втори в ГЕРБ

Напрежението между  „Да, България“ и „Републиканци за България“ премина критичната си точка.

Във фейсбук страницата си „Да, България“ обвини пряко партията на Цветан Цветанов, че води срещу тях координирана клеветяща кампания.

„Игра на тролове в България има и тя е партийна. През последните седмици в „Да, България“ наблюдаваме стотици коментари от фалшиви профили – еднакви, координирани послания, целящи да наводнят страниците ни. Тези десетки профили, създадени през последните два месеца, ни отведоха до една и съща „фабрика за тролове“, свързана с дясната ръка на Цветан Цветанов – Павел Вълнев“, написаха от името на партията в социалните мрежи.

От „Да, България“ показват и видео, в което посочват серия от коментари на фенове на страницата им срещу лидера Христо Иванов, който е определян за „кучето на Борисов“, обвиняван е, че ще превърне партията в „ГЕРБ 2.0.“ и бил „куклата на конци на Бойко“. По-голяма част от профилите, които провеждали координираната, според либералната формация, атака, са фалшиви и до един са харесали страницата на Павел Вълнев.
В основата на този либерален конфликт е нежеланието на Христо Иванов да си партнира с Цветан Цветанов.  Бившият втори в ГЕРБ сам посочи „Да, България“ като предпочитан партньор, но Христо Иванов еднолично го отряза. В партията му и без това има известно недоволство срещу Иванов, което може да се засили, ако резултатите от парламентарните избори през април се разминат с очакванията им.
Loading...
 • Гопето каза:

  Типично за Дай България да се оплакват, че все някой друг им е виновен.

 • Габи каза:

  Ей то пък щото Иванов не е платеният трол на Прокопиев

 • Борис каза:

  Какво е това нещо Да, България!?

 • Иван каза:

  Явно Цветанов копира Прокопиев и също като „Да, България“ има тролове!

 • Симо каза:

  все едно ДГ нямат

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране