18.10.2015 | 0:01
Даваш ли, давай Банкянджи Бойко
Наздраве! Необяснимата любов на Б. Б. към Турция помага за неоосманските мераци спрямо България
Стефан Солаков

Признавам, с удоволствие си присвоих идеята на заглавието, мярнала се в хумористичната страница на столичен всекидневник. Промених я малко, но смисълът се запази, а съвестта ми остана чиста, защото споменатият вестник също преписва от други медии и често помества поръчкови материали в угода на собственика си олигарх. Но сега по същество…

В интервю за една ефирна телевизия бившият министър на финансите в първия кабинет „Борисов” Симеон Дянков заяви дословно: „Премиерът е добряк, който отстъпва пред хората, които му се оплакват много. И особено ако го правят постоянно…” Кой, ако не Дянков, ги разбира най-добре тези неща. Той също бе „мека Мария” и раздаваше милиони на ловки далавераджии, които лъжеха, че световната история е свила гнездо единствено у нас, в България, и го изнудваха да къса от залъка на пенсионерите, за да финансира налудничавия лов на „вампири” и на „свещена вода” по чукарите на страната.

Кой, ако не Дянков, послушният министър на Борисов, сведе живота и оцеляването на българите до една постна пица, а подписваше царски бюджети на гламавия ни президент, за да обикаля света и да срами името на Отечеството. И друго каза разприказвалото се финансово Фуше на бате Бойко. Запитан какво мисли за откровенията на Цветан Василев относно загробената Корпоративна търговска банка, той направо си призна: „По наше време ние взимахме пари от КТБ”.

Което ще рече: И ние бяхме същите разбойници като банкера Василев, но тъй като бяхме на власт, правехме каквото си искаме. Днес пак сме на власт и няма как нашето протеже Цацаров да ни поиска сметка, бих допълнил аз. А иначе дащният премиер Борисов онзи ден отново се развихри и обясни на целокупния народ, че е щедър, когато поиска и към когото поиска.

„Сто милиона на пенсионерите, сто и седем милиона на братята мюсюлмани, за да им купят тютюна, двайсет милиона на учителите…”, пенявеше се господин Борисов, зъл и небръснат, и отправяше политически клетви срещу онези, които не искат парите на данъкоплатците да бъдат използвани за политически пиар на министър-председателя. В същото време неговата финансова секира в лицето на министър Горанов с каменно лице уведоми работещите българи, че и догодина ще трябва да стягат коланите, защото военните и МВР се канят да оберат до шушка държавната хазна.

А къде останаха възторжените прогнози, че данъците се събират успешно, че контрабандата е притисната до стената и потоци от несъбираеми доскоро приходи едва ли не препълват касите на Финансовото министерство? Явно някой се е примолил твърде много, както казва Дянков, и бюджетът за 2016 г. вече е изяден „на зелено”.

Гостували в телевизия СКАТ експерти заявиха, че до края на 2015 г. туризмът ще внесе в държавната хазна над половин милиард лева от данъци, докато официалната статистика съобщава само за стотина милиона. Къде по веригата ще се „загубят“ останалите, вероятно може да отговори само маг Светлина, любимият оракул на премиера, а може би и някой от финансовите манипулатори в кабинета, които вече обработват българската общественост в необходимостта да бъдат емитирани нови емисии държавни ценни книжа, за да се закърпи бюджета за следващата ни година.

Опитваме се да припечелим нещо като използваме трагичната участ на милионите мигранти, напиращи към границата на Европа. Посъветван от нефелни сътрудници, премиерът се включи в политическия покер за милиардите на ЕС, насочени към неканените гости от Близкия изток и Африка. Помисли се за голям хитрец, способен да „открадне” от Брюксел пари, без да си дава сметка, че за бездушните чиновници в Европейската комисия понятието безплатен обяд не съществува.

В резултат коварната фрао Меркел го набута в отбора на граничните на ЕС държави, които ще бъдат превърнати в концентрационни лагери, ако искат да получат допълнителна милостиня от управляващите скръндзи в Брюксел. И така, прецакан отвсякъде, нашият любим вожд и учител реши да се прегърне с най-подходящия на този етап съюзник и приятел на България – премиерът на Турция Ахмед Давутоглу!?

Трогнат от ласкателното писмо на анкарския мушморок, бате Бойко с пяна на уста започна да прославя анадолската политика по отношение на ЕС и на мигрантите, нахлуващи в неговото пространство. „Турция спасява Европа и лично нас от бежанците”, заяви българският премиер без дори да се замисли и за момент защо повечето от европейските ни партньори открито подозират Ердоган, Давутоглу и компания в безсрамен рекет по адрес на Брюксел.

Трябва да си изключително наивен и едновременно с това – злонамерен към собствения народ, за да се връзваш на баналните уловки, подхвърляни от Анкара. Често пъти те са подплатени с негласни обещания за материален просперитет на политическата рая в София, усвоила рефлексите на Киряк Стефчов в комбинация с байганьовските мераци за легендарния келепир, заложена трайно в партийните традиции на бившия дунавски вилает.

Тук, на страниците на „Десант”, вече разказахме за най-новите изнудвачи от Анадола, които се опитват да присвоят апетитни терени в София и да ги превърнат в каменни гета, напомнящи лишените от човешка топлина небостъргачи на Анкара и Истанбул. В далаверата активно участват и министри от кабинета на господин Борисов и това още веднъж потвърждава думите на бившия вицепремиер Дянков, че бате Бойко дава винаги, когато го помолят достатъчно настойчиво.

Лошото е, че е щедър към хора, срещу които в собствената им държава не стихват многохилядните демонстрации след кървавия атентат преди седмица в Анкара. „Ердоган и Давутоглу са убийци”! – крещят десетки хиляди турци, докато българският министър-председател величае своите анадолски авери и се опитва да убеди и партньорите в ЕС, че Анкара заслужава доверието и парите на Европа.

В безпрецедентна реч в София Бойко Борисов отправи многозначителни критики срещу Съединените щати и ги обвини в двоен стандарт по отношение на България. Трябва да признаем, че най-после той намери верния тон, когато напомни на Вашингтон за безпринципното му отношение към Гърция, която за разлика от послушната България, се репчи на ЕС и явно ухажва Москва, без да получава санкции за фриволното си поведение.

Тук обаче нашият премиер умишлено премълчава и своите тайни флиртове с Кремъл в близкото минало, когато почти беше готов да хариже Белене на енергийните вампири от „Газпром”. Сега лицемерно кани инвеститори от САЩ и пак е готов да угажда на чуждоземците само и само да пази имиджа на щедър ръководител на бедна балканска държава.

Банкянджи Бойко съвсем не прилича на легендарния Балканджи Йово, готов да се лиши от живота, но да опази хубава Яна за православната вяра. Лидерът на днешна България е готов да пожертва не само християнските традиции на нашия народ, но и да постави под угроза националната сигурност на държавата.

Необяснимият му флирт с Високата порта едва ли се дължи на некадърната ни посланичка в Анкара госпожа Надежда Нейнски (бивша Михайлова) и на нейните аматьорски информации за актуалната обстановка при нашите съседи. Тази странна персона онзи ден скандализира дипломатическия корпус в Анкара като се появи цялата в бяло на траурната церемония по повод жертвите на атентата.

Моето скромно мнение подозира нашия премиер в дълбоко прикрити ментални комплекси, чието начало вероятно е в мрачните векове на османското робство. По линия на генната щафета днес наблюдаваме един наследник на Балканджи Йово, но с обратен знак, сменил вярата към българските традиции в името на трудно обяснима почит към вековните поробители. Единственият и логичен изход от заплетената ситуация е господин Борисов да приеме предложението на туркинята Луна за граждански брак, а всички ние да плеснем с ръце, да се прегърнем и отпразнуваме най-новия триумф на българо-анадолската дружба!
Наздраве!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране